Un utilaj agricol, industrial sau de construcții reprezintă o investiție importantă. Tocmai de aceea ar trebui să încercați să profitați cât mai mult de ea. Puteți face acest lucru prin îmbunătățirea performanței. Aflați cum din articolul de mai jos!

Fiți consecvent

Dacă vă doriți performanță atunci trebuie să aveți un plan de întreținere bine pus la punct. Mai mult decât atât, este important să fiți consecvent pentru a evita defecțiunile pe cât posibil.

Trebuie să țineți cont de inspecții și de întreținere. Acestea trebuie făcute corespunzător și la timp. Pentru a fi performant un utilaj ar trebui verificat în fiecare zi și îngrijit în funcție de nevoile acestuia.

În plus, este important să documentați totul. De fiecare dată când înlocuiți piese utilaje este recomandat să vă notați într-un jurnal pentru a putea monitoriza atent echipamentul. Pentru asta puteți folosi metoda clasică sau puteți apela la un software.

Folosiți utilajul potrivit

Poate că acest sfat vă sună puțin ciudat. Însă, alegerea echipamentului potrivit pentru fiecare proiect este un factor care poate contribui la creșterea performanței. 

Fiecare utilaj a fost gândit pentru a îndeplini anumite sarcini. Atâta timp cât acest lucru se întâmplă totul este bine. Însă, dacă folosiți de exemplu un utilaj mai mic decât ar fi nevoie, urmările ar putea fi grave. Nu numai că echipamentul s-ar putea defecta, dar întreg proiectul ar putea fi compromis.

Asigurați-vă că operatorii sunt instruiți

Unul dintre cele mai bune moduri de a menține performanța unui utilaj este asigurându-vă că operatorii sunt bine instruiți. Este foarte important ca aceștia să înțeleagă cum funcționează echipamentul și sistemele de control.

Dacă operatorii nu au abilitățile potrivite ar putea să pună în pericol atât utilajul cât și pe cei din jur. În schimb dacă sunt instruiți corect aceștia vor contribui la menținerea siguranței pe șantier dar și la sporirea productivității.

Acordați atenție specială motorului

Bineînțeles că toate componentele unui utilaj sunt importante și au nevoie de atenție. Totuși, dacă ar fi să alegem o piesă vitală, aceea ar fi motorul pentru că joacă un rol esențial în viața echipamentului dvs. Este musai să păstrați curată zona motorului, pentru a evita defecțiunile și scăderea performanței. 

Motorul ar trebui inspectat zilnic. Verificați dacă filtrele sunt murdare sau înfundate pentru a evita daunele. De asemenea, în cazul unor piese motor este important să vă asigurați că sunt lubrifiate corespunzător.

Investiți în calitate

Un alt mod prin care puteți îmbunătăți performanța unui utilaj este folosind piese de schimb de calitate. Poate părea o idee bună să alegeți un produs doar pentru că este ieftin, însă bucuria va fi doar pe termen scurt.

Piesele care nu sunt testate și nu sunt realizate din materiale adecvate pot face mai mult rău decât bine. Pe termen lung veți avea parte de numeroase defecțiuni și cheltuieli inutile, nici nu mai putem vorbi de performanță.

Nici nu ar mai avea rost să urmăriți productivitatea, atâta timp cât utilajul nu este în formă bună. Pentru a putea să vă bucurați de proiecte bine făcute și realizate la termen trebuie mai întâi să investiți în componente de calitate.

Nu suprasolicitați utilajul

Suprasolicitarea echipamentului va duce la uzură excesivă în loc de performanță. Însă, puteți să evitați această situație dacă sunteți atent la anumite semne de avertizare.

Dacă utilajul se defectează în mod frecvent înseamnă că le forțați prea tare sau nu vă ocupați suficient de întreținere. Alte posibile semnale de alarmă sunt nivelul scăzut al fluidelor, zgomotele ciudate, schimbarea culorii fumului sau aprinderea senzorilor. În oricare din aceste cazuri problema poate fi soluționată dacă acționați încă de la primele semne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here