Ustensilele de gătit din bucătărie sunt accesorii folosite la prepararea alimentelor. Acestea simplifică procesul de procesare a produselor, și de asemenea, accelerează semnificativ executarea anumitor sarcini.

Există o mulțime de ustensile care pot fi la îndemână în bucătărie, dar cele mai multe dintre ele pot fi clasificate ca nerevendicate sau rareori utilizate.

Ustensile obligatorii de bucătărie

Vesela este reprezentată de un grup mare de accesorii. Printre acestea există un set de bază care este cu siguranță folosit în bucătărie, și include:

 • tocător
 • linguri
 • spatule
 • ciocan șnițele
 • cuțite
 • deschizător sticle
 • polonic
 • sită
 • sucitor
 • răzătoare
 • dispozitiv de zdrobire legume
 • spumieră.

Utilizarea ustensilelor de bucătărie

Tocătorul este utilizat la tăierea alimentelor. Este extrem de durabil, și prin urmare, poate rezista la sarcini semnificative.

Utilizarea unui tocător protejează suprafața mesei sau a feței de masă împotriva tăierii. De asemenea, tocătoarele pot fi folosite pentru servire. De multe ori se servește pizza, precum și preparate la grătar.

Lingurile sunt, de asemenea, accesorii foarte frecvente, care sunt folosite pentru a amesteca în timpul gătitului. Pot fi realizate din metal, plastic, silicon sau lemn. Sunt mult mai mari decât lingurile din metal.

Spatulele îndeplinesc funcții similare cu lingurile. Datorită formei lor plate, îți permit să întorci mâncarea în tigaie.

De asemenea, este convenabil să așezi feluri de mâncare porționate, cum ar fi plăcinte sau prăjituri, cu ajutorul spatulelor. Spatulele sunt fabricate din materiale durabile care asigură o rigiditate suficientă cu o grosime minimă.

Un ciocan pentru bătut șnițele este, de asemenea, o ustensilă de bucătărie foarte obișnuită, care este dificil de înlocuit cu altceva.

Acest dispozitiv seamănă exterior cu un ciocan obișnuit ca și construcție, dar cu crestături pe atacant.

Cu ajutorul acestuia, se realizează înmuierea fibrelor de carne. După procesarea cu ciocanul, bucățile de carne sunt mai suculente.

Cuțitele sunt probabil cele mai populare accesorii de bucătărie. Există zeci de tipuri populare de cuțite, fiecare dintre ele având o formă convenabilă pentru anumite tipuri de produse.

Există cuțite speciale pentru pește, pâine, carne de pasăre, curățarea legumelor și așa mai departe. Cuțitele de bucătărie tind să aibă o lamă subțire, așa că taie ușor și se ascut rapid.

Deschizătorul de cutii este utilizat special pentru deschiderea cutiilor. O parte a cuțitului este folosită pentru tăierea conservelor, iar cealaltă acționează ca o pârghie pentru deschiderea capacelor borcanelor de sticlă. Există și alte modele, dar în alte versiuni, fiabilitatea dispozitivului scade în timp.

Un polonic este un accesoriu obligatoriu, fără de care este imposibil să pui rapid mâncăruri lichide. Are un mâner lung, la capătul căruia există un mic recipient emisferic pentru scoaterea ciorbelor din oală.

O sită este un dispozitiv pentru cernerea produselor în vrac. Se folosește de obicei la cernerea făinii înainte de frământarea aluatului sau la cernerea mălaiului.

Sita poate elimina sigiliile și impuritățile din produse. De asemenea, după cernere, făina este saturată cu oxigen, datorită căreia mai târziu aluatul crește mult mai bine.

Un sucitor este o bară cilindrică din lemn, metal sau plastic, care este utilizată pentru a întinde aluatul. De asemenea, este utilizat, dacă este necesar, pentru a zdrobi nuci și alte produse uscate.

Răzătoarea este, de asemenea, un instrument indispensabil pentru răzuirea alimentelor. Are laturi plane, canelate, pentru răzuirea în diferite dimensiuni. De obicei răzătoarele au 4 fețe cu crestături diferite.

Un dispozitiv de zdrobire legume este un element specializat pentru prelucrarea legumelor fierte pe care vrei să le transformi în piure. Este o necesitate în bucătărie, deoarece este dificil să sfărâmi masa vegetală cu un alt instrument manual. Alternativa modernă la zdrobire este blenderul.

O spumieră este un accesoriu specializat în bucătărie, folosită pentru colectarea spumei. Când se utilizează, numai spuma este îndepărtată, în timp ce lichidul rămâne în oală. De asemenea, se pot scoate găluștele din apă cu o lingură cu fante, fără a le deteriora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here