Toamna este un moment propice pentru a vă aproviziona cu pulovere de damă, paltoane și jachete la reducere. Puloverele sunt elemente esențiale de modă pe care le puteți purta cu blugi sau colanți sau în care vă puteți îmbrăca pentru întâlniri video importante și pentru ocazii speciale, cum ar fi o întâlnire. Multe pulovere de damă se asortează frumos cu sacouri, rochii, fuste și pantaloni.

 

Spre deosebire de deficitul de dezinfectant și hârtie igienică, nu există o lipsă de pulovere de damă elegante, în diferite categorii de preț. O mulțime de designeri și comercianți oferă în prezent pulovere de damă într-o mare varietate de culori și croieli, cum ar fi mock și crewneck.

Pentru a vă simplifica cumpărăturile de pulovere de damă de pe E mag, am consultat experți în modă despre cum să cumpărați – și să vă îngrijiți – tricotajele în 2021.

Iată cele mai bune țesături și amestecuri pe care profesioniștii în modă spun că este cel mai probabil să le întâlniți în timp ce cumpărați pulovere de damă.

Pulovere realizate din materiale naturale

În general veți descoperi aceste patru materiale atât în ​​variante organice, cât și reciclabile.

  • Lână: puloverele din lână 100% au o reputație proastă, datorită faptului că ar putea cauza mâncărimi, iar Christian Juul Nielsen, directorul de creație al mărcilor de îmbrăcăminte pentru femei contemporane AKNVAS și Herve Leger, a sugerat o soluție ușoară pentru a „face lâna mult mai moale și mai ușoară:” optați pentru pulovere cu un amestec de lână cu cel puțin 20% poliamidă, un material sintetic care se găsește adesea în îmbrăcămintea activă sub formă de nailon.
  • Cașmir: potrivit designerului Victor Li, „cașmirul bun este delicat și moale ca mătasea”. Designerul din New York numește țesătura de lux „unul dintre cele mai bune tipuri de lână”, deoarece ajută la reglarea temperaturii corpului și „se reciclează înapoi în mediu mult mai repede în comparație cu materialele sintetice”.
  • Bumbac: „dacă vă încălziți ușor, atunci căutați un procent mare de bumbac în amestec”, a remarcat Nielsen. Hannah Franco, fosta director de design Athleta și co-fondatoare a brandului de modă sustenabilă époque évolution, este o fană a tricoturilor din bumbac organic, pentru o ținută pe tot parcursul anului. Ea l-a recomandat celor care se confruntă cu pielea sensibilă, deoarece „materialul este super moale, respirabil, de greutate medie și ușor de spălat”. Singura avertizare în cazul bumbacului 100% este că își pierde forma cu ușurință. Pentru a remedia problema, puteți opta pentru bumbac amestecat cu lână merinos, nailon sau poliester pentru a ajuta la păstrarea formei sale, a explicat Joanne Steinbauer, directorul senior de produse la retailerul de îmbrăcăminte pentru stil de viață în aer liber și furnizorul de pulovere Royal Robbins.
  • Lână merinos: Franco a remarcat, de asemenea, că puloverele realizate din lână merinos 100% sunt „greu de învins”, deoarece țesătura „inhibă în mod natural mirosul, astfel încât să o puteți purta din nou și din nou și este termoregulatoare pentru a vă menține răcorită vara și încălzită iarna.” Rețineți că puloverele din lână merinos 100% costă mai mult decât puloverele din lână merinos amestecată cu bumbac, nailon sau poliester, a remarcat Steinbauer.

Pulovere din materiale sintetice

În timp ce faceți cumpărături, veți întâlni variante reciclabile ale acestor materiale, dar nu opțiuni organice.

  1. Poliester sau amestec de poliester: de obicei, puteți găsi pulovere realizate dintr-un amestec de poliester, mai degrabă decât 100% poliester – ambele tipuri de poliester ajută puloverele să-și păstreze forma și să elimine umezeala, a remarcat Steinbauer.
  2. Nailon: ca și poliesterul, nailonul este de obicei amestecat cu o altă țesătură, a explicat Steinbauer, deși unele tipuri pot fi realizate până la 100% din nailon.
  3. Acril: în comparație cu primele țesături de pe această listă, acrilul este cel mai accesibil și câștigă o popularitate din ce în ce mai mare, a remarcat Steinbauer, adăugând că ajută puloverele să-și păstreze forma și, de obicei, face mai puține scame decât alte materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here