Stim cu totii cat de importanta este sanatatea, atat a noastra, cat si cea a celor dragi noua. Pentru a ne putea asigura de sanatatea celor dragi, este important ca acestia sa mearga la controale regulate la medic. Atunci cand vine vorba de animalele noastre, totul depinde de noi. Fiecare stapan va trebui sa aleaga un medic veterinar in care sa isi puna increderea si in mainile caruia stie ca animalul sau va fi in siguranta.

In cazul animalelor, pe langa controalele de rutina, cele mai importante sunt vaccinurile care trebuie facute periodic. Un vaccin veterinar poate fi administrat si recomandat doar de catre un personal calificat, iar acesta este motivul pentru care dozele de vaccin nu sunt puse pe piata, ele putand fi cumparate doar de anumite „institutii”, cum ar fi: cabinetele veterinare, pet-shopuri si farmacii cu specific veterinar.

De unde stim cand si ce vaccinuri trebuie facute?

Orice cabinet veterinar are o baza de date proprie. Aceasta baza de date contine un istoric al programarilor si al clientilor, precum si un inventar al tuturor produselor pe care le detine. Unele cabinete veterinare permit crearea unui cont pe site-ul propriu, iar astfel fiecare persoana are acces la datele privind animalele sale, aceste date continand si data ultimului vaccin veterinar si viitoarele programari.

O alta modalitate, posibil si cea mai simpla, este prin pastrarea carnetului de sanatate a animalului. Acest carnet de sanatate este un act pe care orice animal il primeste la primul sau consult si va servi pe post de carte de identitate, si, desigur, de carte de sanatate.

Ce reprezinta carnetul de sanitate al animalului si ce contine acesta?

Dupa cum deja a fost precizat, carnetul de sanatate al unui animal este cartea sa de identitate, carte de identitate ce contine si informatii legate de sanatate. Acesta contine, in primul rand, date despre animal, cum ar fi: data nasterii, specie, rasa, sex, precum si detalii legate de aspectul animalului. De asemenea, acest carnet contine si date despre proprietar: nume, cod numeric personal si adresa. In cazul in care animalul are mai mult decat un proprietar, datete suplimentare pot fi incluse in carnet.

In ceea ce priveste datele legate de sanatate, carnetul va contine informatii legate de vaccinari si antiparazitari. Fiecare inregistrare va preciza tipul de vaccin veterinar utilizat sau produsul antiparazitar. De asemenea, fiecare intrare in carnetul de sanatare are nevoie de semnatura si parafa medicului veterinar. Stapanul are obligatia de a pastra acest carneti si sa se prezinte cu el la orice vaccin viitor. In cazul in care carnetul de sanatate este pierdut, stapanul trebuie sa contacteze medicul de familie pentru a putea rezolva aceasta problema.

De unde se pot cumpara medicamente pentru animalele de companie?

In calitate de stapani, avem dreptul de a cumpara medicament veterinar doar la recomandarea medicului sau a farmacistului. Acestia din urma insa, isi pot procura medicamentele de la distribuitori specializati. Unii dintre cei mai cunoscuti astfel de distribuitori din tara noastra sunt cei de la Veteco.

Cu o experienta de peste 20 de ani, Veteco pune pe piata o gama variata de produse, specializata pe animalele de casa si pe pasarile din regim industrial. Astfel, persoanele specializate isi pot crea un cont pe pagina veteco.com de unde pot achizitiona produsele necesare. Pentru mai multe detalii decat cele oferite de site puteti apela angajatii Veteco la numerele de telefon afisate.

Date de contact:

Telefon Bucuresti/ Cluj: +40 213 170380/ +40 264 597 008

E-mail: office@veteco.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here