Cel mai frecvent tip de pierdere a auzului este cel numit senzorial neuronal si care provine din deteriorarea celulelor minuscule al parului care acopera urechea interna. Aceste celule convertesc undele sonore primite, in semnale electrice care sunt apoi transferate catre creier.

Un aparat auditiv profesional pret accesibil va poate ajuta sa compensati deteriorarea acestor celule, astfel incat sa va puteti bucura de sunetele care va inconjoara.

Cauzele pierderii auzului si modul in care poate ajuta un aparat auditiv profesional pret accesibil.

Creierul uman interpreteaza semnalale primite cu ajutorul celulelor din urechea interna, transformandu-le in sunete cu semnificatie. Odata cu inaintarea in varsta ori expunerea cronica la zgomote puternice, auzul se poate deteriora grav, astfel incat sa fie necesara purtarea unui aparat auditiv profesional pret accesibil. Pe langa cele doua cauze mentionate anterior, pierderea auzului poate surveni si ca urmare a administrarii unor medicamente, a unor boli sau antecedenteleor familliale referitor la aceasta afectiune.

  1. Pierderea auzului senzorial neuronal

Din pacate, pierderea auzului senzorial neuronal nu este in general reversibila, insa poate fi gestionata cu ajutorul unui aparat auditiv profesional pret accesibil, care amplifica selectiv sunetele. Cazurile de pierdere severa a auzului pot fi rezolvate cu ajutorul unui implat cohlear, care stimuleaza electric nervul auditiv, ocolind zonele deteriorate ale sistemului auditiv.

  1. Pierderea auzului conductiv

Este o afectiune mai putin frecventa, care apare adesea ca urmare a unui blocaj fizic sau a unei malformatii la nivelul urechii medii sau externe. Acumularea de lichid in urechea medie din cauza unei infectii, dopurile de ceara sau anumite tulburari pot impiedica sunetul sa ajunga la urechea interna si la creier. Rezolvarea medicala sau cosmetica a situatiilor mentionate, respectiv indepartarea acumularii de ceara din urechea interna, tratarea infectiilor in urechea medie si, in cazul unor malformatii, interventia corectiva, vor restabili in cele mai multe cazuri auzul. Daca aceste interventii nu au rezultatul scontat, se poate apela la utilizarea unui aparat auditiv profesional pret accesibil.

Persoanele in varsta au uneori un mix din cele doua tipuri de pierderi ale auzului. De exemplu, pierderea auzului legata de batranete la care se adauga ceara din urechea medie, pot interfera conducerea sunetului catre urechea interna.

Atunci cand celulele de par din ureche sunt distruse, nu exista solutii pentru a le vindeca. Dar se poate interveni asupra calitatii auzului prin purtarea unui aparat auditiv profesional pret accesibil. Cu ajutorul acestuia se imbunatateste semnificativ capacitatea de a auzi, facand sunetele mai puternice si mai usor de inteles.

Un aparat auditiv profesional pret accesibil functioneaza cu ajutorul unui microfon care preia sunetul, un amplificator care il va face mai puternic si un receptor care trimite sunetul in canalul urechii. Exista si modele ultramoderne de aparat auditiv profesional pret accesibil care sunt digitalizate, astfel incat microfonul transmite sunetul catre un cip de computer care regleaza volumul si amplific[a frecventele de sunet necesare pentru a imbunatati auzul. Variantele analogice ale unui aparat auditiv profesional pret accesibil sunt mai putin complexe decat variantele digitale, insa au numeroase avantaje, inclusiv faptul ca sunt mai usor de utilizat de persoanele in varsta.

Un specialist audiolog poate programa un aparat auditiv profesional pret accesibil digital, astfel incat anumite zgomote de fond, inclusiv vantul, sa fie filtrate, iar la dumneavoastra sa ajunga doar sunetele importante. Foarte multe modele digitale de aparat auditiv profesional pret accesibil se pot conecta cu un smartphone, astfel incat sa puteti efectua apeluri, sa transmiteti flux audio si chiar sa modificati setarile folosind o aplicatie.

Un aparat auditiv profesional pret accesibil depinde de mai multi factori, printre care:

  • Tipul de pierdere a auzului;
  • Severitatea gradului de pierdere a auzului;
  • Stilul de viata personal;
  • Dexteritatea manuala;
  • Gradul de digitalizare personala.

Mai multe informatii utile referitoare la acest subiect puteti afla pe site-ul oficial WeSound.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here