Alegerea lemnului potrivit pentru mobilierul tau este importanta. Acesta este un factor care are o influenta reala asupra calitatii si finisarii obiectelor si, prin urmare, necesita atentie. Mobila din lemn masiv este una dintre favoritele pentru acasa.

Ce este lemnul masiv?

O mobila lemn masiv este realizata din bucati de lemn masiv. Aceste piese sunt rezultatul unei serii de operatii de prelucrare industriala pe lemn provenind direct de la taierea copacului. Aceste piese alese sunt apoi asamblate impreuna in structura, cadru sau panouri, cu finisaje metalice, daca este necesar. Este recunoscut cu ochiul liber. Aceasta particularitate face ca fiecare piesa de mobilier din lemn masiv sa fie unica.

Exista diferite tipuri de lemn masiv:

Pin masiv: este cel mai folosit pe piata. Particularitatea sa este rezistenta crescuta la variatiile de temperatura. Detinerea de mobila sufragerie sau mobila dormitor din pin solid este, de asemenea, un economisitor de timp. Intr-adevar, este foarte usor de intretinut.

Stejar solid: se stie ca este foarte rezistent, in special la umiditate. Lemnul masiv de stejar are o culoare galben/maro, potrivit atat pentru mobilierul de baie, cat si pentru mobila sufragerie, de exemplu un  bufet din stejar masiv.

Nuc solid: Cu culoarea sa maro-rosiatica, mobilierul din nuc este ideal pentru un interior clasic, dar contemporan.

Cires solid: lemn cu scoarta aspra care se desprinde in benzi de culoare maro-roscat. Este utilizat in special pe mobila sufragerie si mobila dormitor.

Lemn solid de mango: originar din estul Indiei, arborele de mango ofera un lemn care se indreapta spre maro deschis, ceea ce il apropie de nuc. Este ideal pentru un decor modern si rafinat, apropiat de stilul scandinav.

Lemn de trandafir solid: este un lemn dur si dens de origine indiana. Culoarea sa este relativ inchisa si tinde spre auriu. Acest lemn masiv necesita o anumita vigilenta, deoarece orice fel de mancare fierbinte va lasa urme pe mobilier. Prin urmare, va fi evitat pentru bucatarie.

Lemnul masiv este cu siguranta un material scump, dar raportul calitate-pret este unul fara egal. Este o investitie reala pe care nu o vei regreta. Este mai bine sa cumperi o piesa de mobilier din lemn masiv care sa reziste zeci de ani la un anumit pret decat o piesa de mobilier low-end sau mid-range care sa dureze maxim 2 pana la 5 ani. In cele din urma, daca te gandesti la asta, lemnul solid este mai economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here