Pe masura ce tot mai multe persoane incep sa se intoarca la birou, renuntand la munca de acasa, este posibil sa gaseasca echipamente care nu au fost utilizate mai mult de un an.

Acestea nu vor mai putea fi utilizate la putere maxima, asa ca toata lumea se va intreba daca mai poate folosi cartuse imprimanta Canon instalate cu multe luni in urma.

De ce nu functioneaza unele cartuse imprimanta Canon?

Toate explicatiile de mai jos sunt valabile pentru imprimantele cu jet de cerneala. Imprimantele laser utilizeaza laser care nu se usuca la fel de rapid precum niste cartuse imprimanta Canon cu cerneala. Spre deosebire de modelele de cartuse imprimanta Canon pe cerneala, care sunt pe baza de lichid, tonerul este o pulbere uscata, compusa din componente din plastic, care nu se usuca. Poti lasa un cartus laser saptamani intregi fara sa fie folosit, iar dupa aceea va functiona fara probleme.

Daca, in schimb, ai o imprimanta cu cartuse imprimanta Canon cu jet de cerneala, mai mult ca sigur ca acestea nu vor functiona dupa o perioada indelungata in care nu sunt utilizate.

Iata cateva dintre motivele pentru care unele cartuse imprimanta Canon pot functiona ineficient.

  1. Ai montate cartuse imprimanta Canon expirate

Probabil ca nu te-ai gandit pana acum ca si cartusele de imprimanta pot expira, iar utilizarea acestora dupa data de expirare, poate duce la probleme de imprimare. In general, este recomandat sa nu utilizezi cartuse imprimanta Canon pentru perioade mai lungi de 12 luni, pentru a evita orice probleme de functionare. In plus, va trebui sa depozitezi cartuse imprimanta Canon in zone reci si uscate, departe de lumina directa a soarelui.

  1. Reumplerea manuala unor cartuse imprimanta Canon goale

Daca vei incerca sa reumpli cartusele de cerneala uzate, poti introduce accidental aer in amestec, uscand cerneala si infundand capetele duzei.

  1. Depozitarea de cartuse imprimanta Canon in locuri fierbinti

Asigura-te intotdeauna ca imprimantele si cartusele sunt pastrate intr-o camera cu o temperatura stabila. Caldura poate afecta performanta oricaror cartuse imprimanta Canon.

  1. Utilizarea de cartuse imprimanta Canon vechi

Cartusele de cerneala se pot usca in timp. Daca stau in imprimanta pentru o perioada indelungata, in cele din urma se vor usca si vor deveni inutilizabile. Cea mai simpla modalitate de a evita aceasta problema, este sa imprimi cat mai des ori sa faci curatari regulate si teste de cerneala, pentru a te asigura ca duzele nu sunt infundate. Perioada  maxima la care trebuie sa imprimi este de doua saptamani, pentru a te asigura ca ai cartuse imprimanta Canon care sunt in perfecta stare de functionare. Daca capetele sunt infundate, incearca sa rezolvi problema cu ajutorul functiei de curatare a imprimantei.

Cum sa pastrezi cartuse imprimanta Canon in stare de functionare

Perioada de valabilitate a oricaror cartuse imprimanta Canon desigilate este aproximativ aceeasi cu cea specificata pentru un cartus in ambalajul sau original. In general, este vorba de 24 de luni, iar durata de valabilitate pentru cartuse imprimanta Canon compatibile este de 36 de luni.

Este bine sa stii ca datele de expirare pentru cartuse imprimanta Canon, sunt mentionate pentru a incuraja utilizatorii sa printeze inainte ca cerneala sa se usuce sau sa provoace daune la duzele de printare. Datele se gasesc pe partea laterala a cartusului.

Alti factori care pot influenta buna functionarea a unor cartuse imprimanta Canon sunt:

  • Temperatura mediului de stocare
  • Pastrarea intr-un ambalaj sigilat

Niste cartuse imprimanta Canon depozitate corect, vor functiona mai mult si mai bine. Majoritatea dureaza cel putin doi ani dupa data achizitiei, daca beneficiaza de conditii optime si stau in pozitie verticala.

Daca ai intrebari despre modul de utilizare si depozitare pentru toner imprimanta, intra pe www.tonerpro.ro pentru a primi cele mai bune sfaturi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here