Constructia unei case presupune respectarea mai multor etape, fiecare fiind la fel de importanta. Pe de alta parte, daca fundatia este gresit realizata, si restul casei va avea de suferit.

Daca orice alta etapa aflata la suprafata poate fi reparata, atunci cand este vorba despre hidroizolatii fundatii, lucrurile trebuie sa fie perfecte inca de la inceput.

Garantii de pana la 20 de ani pentru hidroizolatii fundatii bine realizate

Sub nicio forma nu trebui sa avansezi la etapa urmatoare din constructia unei case, daca nu exista certitudinea ca au fost montate hidroizolatii fundatii in mod profesionist. Orice problema aparuta ulterior (poate dura si cativa ani pana la sesizarea ei), va fi dificil de rezolvat, desi nu imposibil. Daca, insa, te asiguri ca au fost respectate toate recomandarile producatorului, atunci poti fi sigura ca esti asigurat impotriva inundatiilor, umezelii sau infiltratiilor de apa pentru cel putin urmatorii 20 de ani.

Procesul de hidroizolatii fundatii reprezinta montarea sau turnarea de materiale speciale care previn patrunderea apei intr-un subsol, din exterior. Aceste materiale protejeaza structura casei de actiunea distructiva a apei si rezolva si problema stridenta reprezentata de presiunea hidrostatica.

Alegerea unui sistem de hidroizolatii fundatii perfect este destul de complicata, deoarece acesta are o dubla functionaliate: in primul rand trebuie sa tina apa departe de pereti dar trebuie sa permita, in acelasi timp, ca apa sa se scurga in siguranta pe traseele stabilite de constructor.

Peretii de fundatie sunt cei situati la subsolul structurii pe care o construiesti si care sunt in contact direct cu pamantul. Materialele cele mai des intalnite pentru constructia peretilor de fundatie sunt betonul sau zidaria. Termenul de pereti de fundatie se refera inclusiv la sectiunea din zidul unei constructii, situata sub pamant, chiar daca nu formeaza un spatiu locuibil sau functional. In aceasta situatie exista tendinta de a efectua hidroizolatii fundatii superficiale, in ideea ca spatiul nefiind locuit, nu trebuiesc facute investitii majore in el. Adevarul este ca aceste ziduri sunt baza intregii constructii si cu cat sunt mai bine protejate, cu atat mai rezistenta va fi si constructia.

Montarea de hidroizolatii fundatii este importanta deoarece protejeaza structura subterana a casei de patrunderea apei. Daca aceste hidroizolatii fundatii sunt realizate in interior, apa va fi deviata pentru a preveni daunele majore, insa peretii vor fi afectati in exterior, deoarece apa a patrus deja prin ei. Optarea doar pentru montarea de hidroizolatii fundatii la interior nu este o decizie inteleapta, pe termen lung. Exteriorul peretilor poate fi la randul lui slabit, daca apa si-a facut aparitia, chiar daca nu va reusi sa ajunga in interior. Ignorand importanta unor hidroizolatii fundatii exterioare, te poti confrunta cu aparitia umezelii si igrasiei, care vor deveni adevarate amenintari la adresa sanatatii tale si a familiei.

Cea mai buna decizie este combinarea de hidroizolatii fundatii interioare si exterioare, pentru obtinerea celui mai solid si rezistent subsol posibil.

Sitemul de hidroizolatii fundatii interioare poate impiedica in special surgerile interne, datorate unor tevi sparte. In schimb, sistemul de hidroizolatii fundatii exterioare remediaza punctele slabe care permit patrunderea apei in casa, protejeaza betonul sau piatra fundatiei de eroziune si, in situatii extreme, impiedica prabusirea fundatiei.

Facand din ambele siteme de hidroizolatii fundatii o prioritate, iti vei proteja subsolul, casa si investitia, si vei evita aparitia unor daune majore in viitor.

Sistemele de hidroizolatii fundatii sunt proiectate pentru a asigura o protectie completa impotriva patrunderii apei. Cele mai bune variante de impermeabilizare fac parte din gama de hidroizolatii Milucon, care include un strat primar si unul secundar si precum si tehnici specifice si produse profesionale, de calitate inalta. Mai multe detalii poti afla pe www.milucon.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here