Daunatorii au dat batai de cap in orice anotimp, insa in sezonul cald pot aparea adevarate infestari deoarece conditiile pentru dezvoltarea acestora sunt propice. Gandacii, insectele, soarecii si sobolanii sunt doar cativa dintre cei mai periculosi inamici care sunt prezenti atat in aglomerarile urbane cat si in cele rurale.

In randurile urmatoare vav om prezenta cateva metode eficienta care ajuta la indepartarea musafirilor nepoftiti din locuinta si din apropierea acestora. Disconfortul provocat de prezenta acestora si riscul pentru sanatate sunt motivele pentru care daunatorii trebuie exterminati.

Folosirea de spray-uri anti-insecte, anti-gandaci

Sprayurile utilizate impotriva insectelor sunt eficiente pentru ca ajuta la exterminarea unui numar mare de indivizi din colonie, insa un numeroase situatii ouale si larvele acestora raman neafectate, deci continua sa se dezvolta si sa se inmulteasca.  Folosirea repetata a solutiilor impotriva gandacilor  este faptul ca acestia capata imunitate, deci eficienta acestora scade, proportional cu intensitate utilizari lor.

Capcanele traditionale anti soareci

Capcanele traditionale le putem folosi in locuinte, doar pentru indivizii care patrund in locuinta accidental, in cazul infestarilor mai mari rozatoarele au capacitatea de a dezvolta comportament intuitiv si incep a evita dispozitivele impotriva daunatorilor.

Ceea ce trebuie mentionat este faptul ca modelele traditionale de capcane anti-soareci nu sunt eficiente si in cazul sobolanilor, datorita dimensiunilor mari ale acestora.

Folosirea de insecticide solide si lichide sau a semintelor tratate

Solutiile mentionate pot fi folosite in gradini sau in apropierea locuintelor infestate in jurul carora nu traiesc animale de casa si nu exista copii. Acestea sunt extrem de toxice deci se impune atentie maxima la manipulare, ingerarea sau inhalarea accidentala pot produce alterarea starii de sanatate si chiar deces. Insecticidele si semintele tratate sunt extrem de eficiente, in special pe suprafete extinse si sunt folosite cu precadere pentru extirparea daunatorilor de pe suprafetele agricole.

Aparatele anti insecte si anti rozatoare cu ultrasunete

Aparatele cu ultrasunete sunt solutii moderne, si sunt solutii ecologice fata de metodele prezentate anterior. Avantajul acestora este ca sunt nepoluante, netoxice si pot fi folosite in siguranta, in locuinte cu copii si animale de companie.

Dispozitivele cu ultrasunete genereaza unde pe frecvente foarte joase, nepercepute de om, dar care creaza disconfort daunatorilor. Acesta actioneaza prietenos, pentru ca nu lasa in urma cadavre de insecte, soareci si sobolani! Animale deranjate de sunetele produse parasesc singure locuinta.

Cele mai noi modele de aparate cu ultrasunete ecologice potenteaza suprafete generoase, deci cu un singur dispozitiv intreaga locuinta este ferita de infestarile gandacilor, a carcalacilor si a insectelor care traiesc in gradina de flori din apropierea casei. Soarecii si sobolanii, prezenti deopotriva in zonele rurale si urbane, deranjati de frecventa joasa a sunetelor evita locuintele, terasele si gradinile astfel protejate.

Aceasta solutii anti rozatoare este folosita in ultimii ani de proprietarii de magazine, alimentare si non alimentare, de cei ce au magazii si de persoanele care doresc sa se bucure de camara fara intrusi. Functionarea dispozitivelor nu este influentata de temperatura de afara, ci doar de alimentare la reteaua electrica. Pentru a spori gradul de mobilitate si a mari suprafata astfel protejata sunt recomandate capcanele ce functioneaza alimentate cu acumulatori reincarcabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here