Pestele este considerat a fi unul dintre cele mai sanatoase alimente, iar medicii recomanda intotdeauna pacientilor sa il consume in cantitati optime pentru imbunatatirea starii de sanatate. Daca iti place pestele, dar pana acum nu ai gustat foarte multe produse obtinute din el, acum este momentul sa afli ce ai putea sa incerci, astfel incat sa te bucuri de mese copioase alaturi de cei dragi!

 

De la scrumbie marinata, pana la batogul din crap, salatele de icre, rapanele gustoase si cotletul de crap, toate merita atentia ta!

 

Scrumbie marinata – ce trebuie sa stii despre ea?

Pregatita dintr-un peste care se gaseste doar in Marea Neagra, scrumbia afumata este un produs gustos, pe care il poti servi alaturi de legume sau de alte garniture sanatoase. Desi proaspata este destul de bogata in grasimi, dupa ce sta la afumat, scrumbia capata un gust extrem de interesant si o textura placuta. Mai mult, despre acest produs trebuie sa stii ca este bogat in Omega 3 si Omega 6, doua elemente care sunt esentiale pentru buna functionare a organismului tau.

 

Batog de crap argintiu afumat

Realizat dupa o reteta traditionala, care a fost pastrata din generatie in generatie, batogul de peste este foarte gustos. Il poti comanda direct feliat, asa ca nu trebuie decat sa il asezi frumos pe un platou si esti gata pentru a-ti primi oaspetii!

Inainte de a fi pregatit, pestele este dezosat, iar apoi depilate si condimentat cu un mix de sare, zahar si piper boabe. Dupa ce sta suficient de mult timp la afumat, batogul este gata!

 

Pastrama de crap afumata

Un alt produs afumat, pe care merita sa il incerci este pastrama de crap. Obtinuta din fileuri de peste proaspate, care au fost apoi tavalite printr-un mix de mirodenii si plante aromatice, pastrama iti va oferi o experienta gastronomica de neuitat. Ceea ce transforma acest produs intr-unul cu totul aparte este gustul de usturoi, care apoi este temperat cu o aroma potrivita de cimbru!

 

Sardelute

Sardelutele in vin reprezinta si ele o alegere inspirata atunci cand iti este pofta de peste. Produsul este realizat din sprot pescuit direct din Marea Neagra, insa daca odinioara pentru marinat se folosea zeama de lamaie, aceasta a fost inlocuita cu vinurile albe seci din zona Dobrogei, care deja sunt recunoscute pentru savoarea lor!

 

Rapane marinate in ulei picant

In cazul in care iti place sa mananci putin picant, atunci rapanele marinate in ulei picat sunt ideale pentru tine! Cu un gust putin intepator, dar extrem de ofertant, rapanele sunt marinate intr-un mix de boia de ardei iute, boia de ardei dulce, ienibahar boabe, foi de dafin, piper si sare. In momentul in care isi iau suficient din sucul pregatit pentru marinat, rapanele sunt adevarate delicatese!

 

Marinata lipoveneasca

Nu in ultimul rand, ideal este sa incerci macar o data marinata lipoveneasca. Ea este traditionala deja in randul pescarilor rusi-lipoveni, insa a devenit cunoscuta in zona Dobrogei datorita gustului apetisant pe care il are. Pestele este portionat, iar apoi marinat cu grija, cu mentiunea ca oasele sunt foarte bine macerate: nu trebuie sa-ti faci griji!

 

Scrumbia, batogul, pastrama si toate celelalte produse obtinute din peste sunt excelente atunci cand vrei sa testezi ceva nou! Le poti oferi si celor cu dragi cu incredere! Daca nu ai timp sa le pregatesti singura acasa, nicio problema, pentru ca le poti comanda online de pe Deltaica.ro!

 

Date de contact:

E-mail: vanzari@deltaica.ro

Telefon: 0729.995.529

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here