TL pe Cauciucuri – Ce INSEAMNA acest Indicator ? Anvelopele sunt elementele tehnice care permit manevrarea vehiculului cu precizie, garantand in acelasi timp o buna tinuta pe sosele.

TL pe Cauciucuri – Ce INSEAMNA acest Indicator ?

 

Anvelopele sunt elementele tehnice care permit manevrarea vehiculului cu precizie, garantand in acelasi timp o buna tinuta pe sosele. In acelasi timp, anvelopele sunt cele care suporta intreaga greutate a masinii si tot ceea ce aceasta contine. De asemenea, sunt cele care transmit puterea si accelerarea motorului si care pot amortiza neregularitatile de pe carosabil.

Anvelopele au un rol foarte important deoarece sunt  unicul contact dintre masina si carosabil. Ele trebuie sa indeplineasca mai multe functii si caracteristici esentiale sigurantei si confortului pasagerilor. Atat anvelopele de vara cat si anvelopele de iarna sunt in marea lor majoritate fabricate cu inscriptia TL pe ele. Orice tip de anvelope iti doresti, inclusiv anvelope iarna gasesti aici https://www.vadrexim.ro/anvelope-iarna.html .

Ce inseamna TL la anvelope ?

Piata automobilelor are acum si anvelope TL, a caror membrana interna imbunatatita permite stocarea si etanseitatea aerului sau azotului. Sunt anvelope care se regasesc mai ales pe masinile mai moderne, montate pe cele mai multe SUV-uri sau pe cele destinate transportului de pasageri. Marcajele TL la anvelope se refera la o anvelopa fara camera de aer, adica la o anvelopa Tubeless. Prezinta un sistem mai special, cu o suprafata mai neteda care imbraca interiorul jante, astfel incat aerul nu va mai avea scapari. In zilele noastre, anvelopele cu marcaj TL(Tubeless) sunt cele mai raspandite pe drumuri.

 

Care sunt avantajele folosirii anvelopelor tubeless ?

Aceasta categorie de anvelope se defineste in primul rand ca fiind mai robuste deci vor exista mai putine crapaturi si deteriorari. O anvelopa tubeless este o anvelopa cu o camera de aer integrata deoarece membrana sa interna asigura stocarea aerului si etanseitatea acestuia.

Valva sa de umflare este fixata direct pe janta si nu mai este legata de camera de aer. Anvelopele tubeless prezinta atat avantaje cat si dezavantaje. Iata care sunt avantajele principale ale unei anvelope tubeless in raport cu o anvelopa TT, cu camera de aer :

  • – permite diminuarea riscurilor de perforare deoarece nu mai exista problemele dintre cauciucuri si camera de aer. Se va mentine astfe o presiune normala in anvelope.
  • – pe langa confort, mai ofera si un nivel ridicat de siguranta deoarece, odata cu pierederea presiunii din anvelope se poate pierde controlul autovehiculului si exista un risc ridicat de accidente.
  • – in caz de crapaturi, pierderea de aer este lenta.
  • – Se monteaza usor, asezandu-se direct pe janta. Nu mai trebuie deci sa fie montate anvelopele si camera de aer actiune care necesita o atentie sporita.
  • – o anvelopa cu un marcaj TL este mult mai lejera decat un ansamblul unei roti care are si camera de aer.

Pe de alta parte, anvelopele TL pot prezenta si o serie de dezavantaje. Acestea pot sa fie ireparabile daca anvelopa TL a fost folosita cu o presiune scazuta sau fara aer.

Anvelopele tubeless prezinta avantaje mai mult decat suficiente, pe langa siguranta si comoditate. Anvelopele in cauza beneficieaza de o durata de viata mai mare deoarece nu va exista nicio frictiune intre anvelope si tub si presiunea interna a aerului este aici mult mai stabila decat in rotile care sunt compuse din cauciuc si camera de aer.

Sarcina la suspensie este mai mica si ea, din cauza faptului ca acest tip de anvelope sunt mult mai lejere. Sunt cele mai fiabile si ofera participantilor la trafic o siguranta sporita. Sunt cele mai rezistente si posibilitatea de a pierde din presiune se apropie de 0. Poti citi aici mai multe despre acest subiect.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here