Voalul miresei este la fel de important ca rochia de mireasa. Daca rochia de mireasa accentueaza frumusetea, voalul de mireasa asigura un plus de eleganta si rafinament. Astazi, in societatea moderna, voalul de mireasa este un accesoriu indispensabil pentru rochia de mireasa, care confera o nota distincta intregii tinute, insa in trecut semnificatia acestuia era diferita si mult mai profunda de atat!

In unele tari in care casatoriile sunt aranjate, voalul miresei este obligatoriu si trebuie confectionat dintr-un material care sa nu permita dezvaluirea trasaturilor chipului miresei. Tocmai pentru ca miresele nu vad aproape nimic prin voal, acestea sunt conduse cu mare precizie pana la altar.

Din considerente religioase sau pentru ca mirele si familia acestuia sa nu se razgandeasca inainte de incheierea casatoriei, chipul miresei este descoperit total sau partial abia dupa ce casatoria este savarsita. Dupa ce mirii au devenit oficial sot si sotie, mireasa isi poate dezvalui chipul de sub voal. In acest caz, voalul miresei este un simbol al casatoriilor aranjate de parinti.

In unele culturi si vremuri demult apuse voalul miresei avea rolul de a proteja fecioara de deochi si de spiritele rele. Pentru ca frumusetea miresei atragea deochiul, ochii invidiosi si duhurile rele, fata era protejata de voalul care ii acopera chipul splendid. Aceasta practica din Roma Antica avea ca scop dezorientarea spiritelor necurate care putea afecta starea de bine si sufletul miresei in ziua nuntii ei.

Voalul de mireasa a aparut pentru prima data in secolul XIII si simboliza puritatea miresei. Chipurile fecioarelor erau acoperite cu voaluri desavarsite pentru ca doar mirii sa se poata desfata intaia oara cu frumusetea acestora. Ba chiar mai mult decat atat, pentru a accentua superioritatea si autoritatea barbatului fata de femeie, mirele era singurul care avea permisiunea de a ridica voalul miresei si de a-i descoperi chipul dupa savarsirea casatoriei. Chiar si astazi se pastreaza acest obicei, ca mirele sa ridice voalul miresei si sa descopere chipul femeii, insa putini cunosc semnificatia acestui obicei aparent romantic.

Traditiile din batrani spun ca femeile care se casatoresc pentru a doua oara nu ar trebui sa mai poarte voaluri de mireasa, ci doar rochii de mireasa splendide.

Cu toate acestea, traim intr-o lume moderna, femeia si-a castigat un loc respectabil in societate, este egala barbatului si, daca doreste, la nunta sa poate purta orice model de rochie de mireasa si orice tip de voal de mireasa.

In zilele noastre voalul de mireasa este simbolul elegantei si al rafinamentului, accentuand frumusetea miresei, trasaturile fine ale feței si bogatia podoabei capilare. 

Chiar daca esti sau nu la prima ta casatorie, in magazinul online Eden Bride poti gasi rochii de mireasa fabuloase, dar si voaluri de mireasa splendide din dantela brodata manual, cu o fata sau doua fete, scurte sau lungi de 3 metri, simple, cu margele sau cu perle.

In magazinul Eden Bride din Bucuresti, de pe Strada Doctor Grigore Taranu, nr. 6, te asteapta o gama deosebit de bogata de rochii de mireasa: moderne, clasice, simple, de printesa, de tip A, de sirena sau model roman, care pot fi cumparate sau inchiriate la preturi deosebit de accesibile. Inca din 2018 magazinul Eden Bride transforma femeile in adevarate mirese de poveste!

Creatoarele de moda de  la Eden Bride confectioneaza rochiile de mireasa din materiale de cea mai buna calitate, printre preferintele lor numarandu-se: dantela cusuta manual, matasea si alte tesaturi sublime, perfecte pentru feericele rochii de mireasa.

Printre zecile de rochii de mireasa, frumoase ca niste diamante slefuite impecabil, se afla si o gama variata de rochii de seara si cateva colectii de bijuterii de mireasa absolut divine. Rochiile de seara sunt in culori de poveste, fiind croite special pentru doamnele si domnisoarele cu personalitate debordanta, frumoase si puternice!

In magazinul Eden Bride vei afla rochia de mireasa ideala si voalul de mireasa perfect! Colectia anului 2021 de rochii de mireasa este incredibila!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here