Serviciile de mutari mobila pot parea, in viziunea unora, niste servicii banale, pe care oricine le poate face. E drept ca nu trebuie studii speciale pentru a  desfasura o astfel de activitate; cat mai multa indemanare si un minimum de baza logistica, ce implica o masina de transport, o trusa cat mai completa de unelte de tamplarie, dispozitive de ancorare si transport (chingi, carucioare), precum si ambalaje pentru piesele transportate reprezinta o baza solida de plecare intr-o astfel de activitate. O astfel de afacere nu necesita, neaparat, existenta unui sediu fix, pentru ca activitatea de birou este minima; preluarea comenzilor se poate face de la un birou stabilit acasa.

Totusi, ca in orice afacere, si in afacerile de mutari mobila, transport mobila este nevoie de multa seriozitate si implicare. Inceputul poate reprezenta o provocare, in primul rand prin prisma gasirii clientilor. Primii clienti sunt si cei mai importanti; ei pot fi o baza de plecare pentru promovarea serviciilor in viitor. Astazi functioneaza mai putin, chiar si in acest sector, recomandarile “din gura-n gura”, desi nici acestea nu pot fi neglijate. Insa, intr-o faza initiala a afacerii, este nevoie de servicii de promovare; clientii cauta, astazi, recenzii, pentru a fi siguri ca pentru banii pe care ii platesc, primesc servicii de calitate. Iata de ce, primii clienti sunt foarte importanti; de la ei pot veni recenzii, recomandari.  Internetul este astazi un important furnizor de clienti pentru diverse afaceri; si afacerile de mutari mobila si transport mobilier au nevoie de promovare in mediul online. De regula, aceasta promovare, pentru o astfel de afacere, se poate face prin canale de social media. Existenta unui website care sa poata fi accesat de clienti, poate da un plus de profesionalism afacerii; avand in vedere digitalizarea tot mai accentuate din zilele noastre, un website poate reprezenta o veritabila carte de vizita a unei afaceri.

Cererea de astfel de servicii este in crestere; mobilitatea oamenilor a sporit, oamenii mutandu-se mult mai des ca in alte vremuri, atat dintr-un loc intr-altul, in cadrul unei localitati, cat si dintr-o localitate intr-alta. Apelul la un serviciu specializat de mutare mobilier este calea cea mai usoara de a rezolva problema translocarii; firmele specializate dispun de personal instruit, care poate face inclusiv operatiuni de demontare-montare, la fata locului,  in functie de necesitati. Este absolut necesar ca o astfel de afacere sa ofere cat mai multe servicii conexe, tocmai pentru a obtine cat mai multi clienti. Multe piese de mobilier pot fi mutate mult mai usor daca sunt dezasamblate, insa, pentru asta, este nevoie de unelte speciale si de cineva care sa stie sa le foloseasca, fara a provoca deteriorari mobilierului incredintat de client.

Pentru o astfel de afacere, colaborarile cu producatorii de mobilier din zona sau cu depozitele de mobile, poate fi o foarte buna optiune. De exemplu, un deposit de mobile poate oferi servicii profesionale de transport si montaj mobilier, externalizand serviciul de transport si montaj catre firma de transport mobilier. In aceste conditii, se poate forma un flux constant de clienti, ceea ce confera stabilitate afacerii.

Oricare ar fi directiile de operare ale unei astfel de afaceri, seriozitatea este foarte importanta; recomandarile/recenziile din partea clientilor pot sustine sau pot scufunda o astfel de afacere, mai ales ca piata este foarte competitiva si mereu apar noi si noi concurenti. Pentru mai multe detalii si oferta intrati pe: transportmutari.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here