Temperaturile cresc în mod constant, vremea devine mai plăcută și soarele strălucește puternic. Vine din nou această perioadă a anului, în care ar trebui să înlocuiești anvelopele de iarnă ale mașinii cu anvelope de vară. Temperatura potrivită pentru anvelopele de vară începe de la 7 grade Celsius. Sub această limită, performanța anvelopelor de vară scade brusc, iar la temperaturi scăzute de îngheț, condusul cu anvelopele de vară pune viața în pericol. Pe măsură ce temperaturile cresc, productivitatea crește treptat până când atinge performanțele optime și oferă senzația de a conduce cu ușurință.

Specificul anvelopelor de vară

Anvelopele de vară sunt fabricate din compuși speciali de cauciuc și alte materiale, și au lamele specifice de prindere. Acest lucru ajută anvelopa să obțină o tracțiune mai bună pe drum, precum și să redirecționeze apa în condiții de umezeală și de asemenea, să împiedice alunecarea mașinii. În plus, față de tracțiunea maximă, anvelopa obține un consum mai redus de combustibil, o conducere mai stabilă și o accelerație chiar mai bună.

Anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un alt tip de compus și au o aderență diferită, deoarece, atunci când sunt utilizate trebuie să poată obține tracțiune pe zăpadă sau gheață și să ofere stabilitate la temperaturi scăzute de îngheț.

Anvelopele pentru toate anotimpurile, așa cum se poate presupune, încearcă să atingă media de aur, deoarece prin construcția și designul mânerului, pot fi utilizate pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, este posibil să nu ruleze la fel de bine în zilele caniculare, așa cum o fac anvelopele de vară.

De ce limita este de 7 grade Celsius

Anvelopele de vară sunt fabricate dintr-un compus din cauciuc mai moale. Acest lucru le permite să genereze o tracțiune mai bună pentru performanțe ridicate pe drum, comparativ cu alte tipuri de compuși din cauciuc. Cu toate acestea, compusul din cauciuc mai moale este destinat utilizării la anumite temperaturi. Peste 7 grade Celsius, compusul generează o bună aderență și devine moale.

Pe măsură ce temperatura crește la standardul 30-40 de grade în căldura verii, performanța anvelopei crește. Nu întâmplător mulți șoferi de mașini sport își încălzesc anvelopele mașinii înainte de a începe o cursă. Sub limita de 7 grade Celsius, anvelopele de vară își pierd performanța, deoarece, compusul din cauciuc moale devine mai greu și mai puțin flexibil. Și din acest motiv, funcționalitatea anvelopei este redusă drastic.

Efecte nocive ale temperaturilor scăzute asupra anvelopelor de vară

La temperaturi scăzute și negative, anvelopele de vară se întăresc și se micșorează. Adesea, mânerul începe să crape, ceea ce le face practic, inutilizabile. Mașinile cu mai multă putere, la rândul lor, într-o astfel de situație își pierd rapid tracțiunea și se pot produce accidente. Dacă ai nevoie de anvelope de vară, le poți cumpăra din magazinul online velopa.ro, deoarece:

  • Velopa este cel mai ușor mod de a comanda anvelope online;
  • Livrare gratuită;
  • Oferim consultanță gratuită;
  • Gamă variată de anvelope.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here