Probabil ca multi au auzit frecvent despre acest termen, insa, nu au reusit inca sa il clarifice. Multi fac confuzie intre produsele refurbished si cele second hand, dat fiind ca este vorba despre produse detinute anterior de altcineva. Totusi, exista o diferenta clara intre cele doua tipuri de produse. Produsele second hand sunt produse folosite si vandute exact in starea in care se afla la momentul introducerii pe piata; produsele refurbished pot fi produse noi sau aproape noi (produse expuse la raft, produse returnate, etc) sau produse folosite, dar reparate, daca este cazul,  testate cu rigurozitate si aduse aproape de forma produselor din fabrica. Astfel incat, in cazu de cumparare a unui laptop refurbished, riscurile sunt mult mai mici decat in cazul cumpararii unui laptop second hand. Evident, este foarte important a se cunoaste cine este vanzatorul de produse refurbished; inclusive marile branduri – Dell, Lenovo, HP – au divizii special pentru produse refurbished, dar exista si firme specializate care vand laptop-uri refurbished, firme cu un bun renume, ale caror produse sunt foarte bine verificate, inainte de a fi scoase la vanzare.

De foarte multe ori, laptop-urile refurbished pot fi mult mai fiabile si isi pot face mult mai bine treaba, chiar si decat un laptop nou, achizitionat la acelasi pret. De ce? Pentru ca laptop-urile refurbished de calitate sunt din gama profesionala, de regula, din gama de business, adica laptop-uri rezistente, destinate unei utilizari intensive. La acelasi pret cu care se poate achizitiona un laptop refurbished profesional, de regula, se poate achizitioana un laptop nou, cu caracteristici oarecum asemanatoare, insa din gama PC  (personal computers).  Care este diferenta? Laptop-urile din gama PC nu sunt la fel de rezistente ca cele din gama profesional – de regula, acestea din urma au carcase ranforsate, rezistente la socuri chiar – si nici la fel de fiabile la nivel hardware si software. In aceste conditii, poate fi mult mai avantajosoasa cumpararea un laptop refurbished profesional,  in detrimentul unui laptop nou, din gama PC.

Decizia de cumparare trebuie facuta in functie de nevoile de utilizare ale cumparatorului. Daca se urmareste o activitate redusa, doar cu scrierea de documente si ceva navigare pe internet, calculator utilizat de un adult, care sa il intretina sis a il utilizeze corespunzator, atunci un laptop nou, din gama PC, poate reprezenta o alegere satisfacatoare. Daca, insa, avem in vedere o utilizare intensiva, cu folosirea concomitenta a mai multor programe software sau daca avem in vedere utilizarea dispozitivului de catre copii, care nu respecta intotdeauna instructiunile de utilizare, este bine ca decizia de cumparare sa se indrepte catre un dispozitiv mai rezistent, mai robust, din gama profesional; Iar produsele refurbished reprezinta o varianta optima, avand in vedere ca putem obtine un produs pliat pe necesitati la un pret considerabil mai bun decat daca am achizitiona un laptop de acelasi fel, insa nou.

Pentru ca achizitia unui laptop refurbished sa fie una de success, este nevoie de putina munca de cercetare, pentru a botine informatiile necesare. www.laptopdell. Ro ofera inclusive consiliere telefonica sau pe e-mail, la cumpararea unui astfel de produs, astfel incat achizitia facuta sa fie, intotdeauna, cea mai potrivita pentru nevoile clientului. Pentru optimizare seo intra pe site-ul seocom.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here