Iarna si-a intrat pe deplin in drepturi, iar partiile sunt deja in functiune si ii asteapta cu nerabdare pe amatorii sporturilor de iarna.

Se raceste afara, iar sarbatorile de Craciun se apropie cu pasi repezi. Multi oameni aleg sa profite de aceasta perioada libera din an si sa se bucure de sezonul festiv, petrecandu-si vacantele in zapada, alunecand pe schiuri sau snowboarduri, pe partii. Dar ai stiut, oare, ca majoritatea accidentelor de schi si snowboard sunt cauzate de afectiunile oculare?

Importanta vederii impecabile pe partie


Studiile au aratat ca performanta la schi si riscul de accidente sunt direct legate de perceptia si sanatatea vizuala.

Asta inseamna ca, la fel ca si in cazul traficului rutier, si pe pista trebuie sa se foloseasca un ajutor vizual corect.

Multi dintre noi, prin urmare, poarta ochelari de vedere sau lentile de contact pe panta.

Se poate intampla, totusi, ca lentile de contact pe care le porti sa te incomodeze cand trebuie sa folosesti ochelarii de schi si casca, ceea ce poate fi foarte incomod.

Lentilele ochelarilor, comparativ cu lentile de contact noi, incep sa se abureasca, ochelarii de schi nu se potrivesc corespunzator peste ochelarii de vedere sau casca apasa pe bratele ochelarilor, pe nas si urechi.

Astfel, multi schiori si snowboarderi merg pe panta fara casca de protectie si ochelari de schi, in absenta unui set performant de lentile de contact.

Cu toate acestea, acest lucru nu pune in pericol numai siguranta ochilor, deoarece risca sa sufere leziuni grave incaz de accident. De asemenea, iti pot deteriora sănătatea ochilor, deoarece ochelarii de vedere nu asigură in mod obișnuit protectie UV.

In plus, ochelarii pot rani grav ochiul in caz de accident, ceea ce nu se intampla, totusi, in cazul unei perechi de lentile de contact performante.

Ochelarii de schi, la fel ca si ochelarii de soare, protejeaza impotriva radiatiilor UV superioare si pot imbunatati vizibilitatea pe partie.

De fapt, studiile ilustreaza ca 80% dintre accidentele petrecute in sporturile de iarna su nu numai au la baza o afectiune oculara nedescoperita si nediagnosticata la tip, ceea ce duce la grave erori de perceptie. Schiul nu este nici el scutit de astfel de accidente.

Cum te protejezi?


Deoarece zapada poate reflecta pana la 80% din lumina în comparație cu suprafetele normale ale solului, este vital sa alegi ochelari de soare sau ochelari special conceputi pentru sporturile de iarna, care sa absoarba cel putin 95% raze UV, alaturi de un set nou de lentile de contact. Se recomanda, pentru siguranta sanatatii oculare, o pereche de lentile de contact de unica folosinta Dailies Total1, care nu permite depunerea microorganismelor pe suprafata lentilei.

Poarta un set de lentile de contact sub ochelarii de schi


Protejaza-te de accidente si de radiatiile UV periculoase! Lentilele de contact pot fi usor purtate sub ochelarii de schi si casca de protectie, fara a bloca sau aluneca. In timp ce lentilele de contact garanteaza cea mai buna vizibilitate posibila si prevenin accidentele, ochelarii de schi ofera protectie impotriva soarelui si stralucirii zapezii. Astfel, un set de lentile de contact Dailies Total1 iti poate oferi confortul maxim de care ai avea nevoie in timpul practicarii acestui sport!

Prefera lentile cu putere mare de permeabilitate a oxigenului


Exercitiul fizic din timpul sporturilor de iarna are ca rezultat o nevoie crescuta de oxigen. Corneea este, de asemenea, afectata. Prin urmare, este recomandabil sa optezi pentru o categorie de lentile de contact care sa asigure suficient oxigen pentru ochi in lupta cu aerul uscat de iarna sau cu rafalele de vant.

Nucleul lentilelor este format din silicon hidrogel cu 33% apa, cantitate ce nu obstructioneaza permeabilitatea oxigenului. Pe de alta parte, suprafata lentilelor care vine în contact cu ochiul este formata din hidrogel clasic, care este cunoscut pentru continutul ridicat de apa. Combinatia acestor materiale face lentila neteda si confortabilă pe toată durata purtarii. Lentilele Dailies Total1 dezvolta o permeabilitate a oxigenului de 156Dk/t.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here