Dintre toate mestesugurile inventate de om, tamplaria este mesria ce imbina arta, precizia, rabdarea, traditia si pasiunea pentru natura. Aceasta combinatie de insusiri si atributii stau la baza tamplariei, meserie care daruieste piese ornamentale deosebite si utile pentru noi toti.

Insa pentru a obtine cele mai bune rezultate in aceasta meserie este esential sa folosim utilaje mobila, fabricate in mod special pentru taierea in precizie a lemnului, dar si pentru slefuirea acestuia.

Cele mai populare utilaje pentru productia de mobila sunt cu siguranta: masina de frezat cu masa mobila, fierastrau circular de formatizat cu masa mobila si un slefuitor profesional.

Alegerea unui fierastrau cu lama circulara poate fi o provocare pentru cei aflati la inceput de drum in domeniul de prelucrare a metalelor feroase si neferoase.

Daca lucrati la nivel de hobby sau sunteti un mester care lucreaza si acasa la client, atunci este necesar sa puteti deplasa utilajul. Dimpotriva, daca aveti o fabrica si utilajul va lucra continuu facand lucrari de taiere foarte precise, atunci va trebuie un utilaj fix, foarte stabil.

Pornind de la aceste necesitati exista doua tipuri de circulare cu masa: portabile si stationare. Modelele portabile sunt montate pe un suport care de obicei are roti de transport. Sunt si modele care au posibilitatea de a plia masa, deplasarea devenind mult mai simpla. Sunt utilaje mici, usoare si accesibile. Dezavantajele sunt puterea mai mica si capacitati limitate de taiere.

Dar nu intotdeauna trebuie roti pentru a fi portabile. Exista circulare fixe considerate portabile, deoarece greutatea si dimensiunile lor sunt mici si pot fi ridicate si transportate relativ usor dintr-un loc in altul. Sunt proiectate pentru a fi compacte si accesibile pentru ateliere mici, fiind potrivite pentru lucrari usoare. Multe dintre ele au dotari de inalta calitate care pot face fata si proiectelor avansate de prelucrare a lemnului. Trebuie sa cunoastem anumite informatii fundamentale, atunci cand vine vorba de folosirea lamei potrivite atunci cand debitam metalul, lemnul sau pvc-ul, astfel rezultatele vor fi foarte bune atunci cand utilizam fierastraul potrivit, iar in cazul unui fierastrau totul se refera la lama.

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este tipul de material pe care intentionezi sa il tai. Lamele si tipurile de ferastraie pot varia in functie de tipul de munca pe care il realizezi.

Atunci cand un fierastrau este echipat cu o panza adecvata, acesta poate taia multe materiale diferite, cum sunt urmatoarele:

Cherestea si rasinoase;

Placaj si panouri fabricate cum ar fi placile aglomerate, placi de fibre cu densitate medie;

Pardoseli laminate din plastic si parchet laminat;

Otel cu ecartament usor(tevi si profile metalice);

Plexiglas;

Blocuri si pavele din beton;

Placi ceramice si placi de teracota;

Conducte de tevi PVC si ABS.

Luand in considerare natura tipului de lucru pe care dorim sa-l facem “hobby” sau meserie profesionala, v-a trebui sa consultam expertii in domeniu precum Woodexpert, care sa ne indrepte spre un produs eficiente din punct de vedere functional, dar si din punct de vedere financiar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here