Arta margelarii inseamna mult mai mult decat crearea de bijuterii frumoase sau decor pentru casa. Pe langa faptul ca este un hobby placut, potrivit pentru oameni de toate varstele, margelele au beneficii terapeutice. Terapia cu margele este utilizata in spitale, clinici si alte locuri speciale pentru a ajuta atat copiii, cat si adultii in numeroase moduri.

Margelele, sunt bune pentru aproape toata lumea, ele pot fi benefice in special pentru copiii cu nevoi speciale. Fie ca este vorba despre un copil care trebuie sa petreaca o perioada indelungata de timp in spital, un copil care se lupta sa invete sa scrie pentru ca are probleme cu abilitatile motorii fine sau un baietel sau o fetita care se lupta la scoala din cauza simptomelor de ADHD-ul, autismul etc. poate ajuta.

Imbunatateste abilitatile motorii fine

Multi copii, in special cei cu nevoi speciale, se lupta cu abilitatile motorii fine. Drept urmare, este extrem de important sa ii angajezi in activitati care ii ajuta sa dezvolte si sa consolideze aceste abilitati vitale. Beadingul functioneaza bine pentru acest lucru, deoarece este un proiect la care copiii se bucura de fapt sa participe si merge mult spre imbunatatirea abilitatilor motorii fine.

Margelele pot fi plasate si in cutii senzoriale. Asezati margele de diferite dimensiuni intr-un recipient mare de plastic. Luati in considerare utilizarea margelelor de piatra pretioasa in diferite culori si texturi si incurajati-va copilul sa le exploreze cu mainile lor. In timp ce isi rotesc margelele intre degete pentru a vedea ce simt, isi vor dezvolta abilitatile motorii fine fara sa-si dea seama.

Astfel de margele pot fi achizitionate din mediul online, prin simpla accesare margele online, insa trebuie sa mentionam faptul ca recomandate sunt acele margele din nisip fine la atingere si placute ca design, care pot fi folosite si in viata de zi cu zi si nu doar pentru terapie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here