miere-zaharisita

Mierea este un aliment complet, oferind o multime de beneficii sanatatii. Acest aliment este un indulcitor natural, el avand o textura placuta, fiind in acelasi timp si o adevarata portie de sanatate pentru oricine doreste sa se bucure de beneficiile acestui aliment. Cu cat mierea este mai pura, cu atat se si zahariseste mai repede, de aceea probabil ca multi se gandesc la cum sa dezahariseasca mierea.

Ce se poate face pentru a reda mierii vascozitatea de la inceput?

Cristalizarea mierii se datoreaza in primul rand conditiilor de pastrare a mierii, acestea nefiind chiar propice. Zaharisirea mierii inseamna ca in borcanul in care se afla mierea a patruns umezeala. E posibil asadar sa nu fi inchis bine capacul sau poate ca ati introdus in borcan o lingura uda cu care ati colectat mierea.

Este destul de simplu sa redati vascozitatea mierii si anume sa o dezaharisiti, iar pentru a face acest lucru trebuie doar sa urmati cativa pasi.

  1. Pregatirea unui bol adanc

Gasiti un bol adanc si insurubati foarte bine capacul borcanului cu miere, astfel incat sa nu poata patrunde apa in acesta. Bolul trebuie sa fie cat mai mare, astfel incat sa cuprinda in totalitate borcanul cu miere pe care il veti introduce in interiorul acestuia.

  1. Adaugati apa calda

Apa calda poate fi adaugata dand drumul la robinetul de apa calda. Puteti umple asadar bolul pana sus cu apa calda, astfel incat borcanul cu miere sa fie cuprins in totalitate.

  1. Lasati mierea la desfacut

Mierea poate fi lasata „la desfacut” in apa calda, pana in momerntul in care apa calda din bol ajunge la temperatura camerei. Dupa ce se intampla acest lucru, veti observa cum mierea isi va recapata consistenta initiala ca prin minune si astfel sa va bucurati din nou de o miere dezaharisita. In situatia in care mierea zaharisita este intr-o stare foarte compacta, atunci procesul poate fi repetat, pana in momentul in care aceasta ajunge iar la vascozitatea pe care o doriti.

Care sunt beneficiile oferite de miere?

Avand proprietati antibacteriene, mierea este preferata unui numar mare de persoane, aceasta luptand impotriva infectiilor. Ea are o eficienta foarte mare in lupta impotriva mai multor tipuri de bacterii, aceasta ajutand si la vindecarea ranilor, dar si a ulceratiilor. Mierea este indragita si de sportivi pentru ca reuseste sa creasca anduranta acestora, ea fiind o sursa de energie care nu induce hipoglicemia, fiind perfecta de a fi consumata inainte de antrenament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here