De ce extracţia măselelor de minte de sus este mai uşoară decât intervenţia pentru măselele de minte de jos

Stomatologia a evoluat în ultimele decenii. Nivelul de sofisticare pe care îl abordează toţi specialiştii a schimbat modul în care se execută procedurile. Acest lucru se aplică, de asemenea, unei extracții a măselelor de minte. Să presupunem că medicul stomatolog ajunge la concluzia că trebuie să extragă o măsea de minte superioară sau chiar ambele. Acest lucru se poate întâmpla pentru că au fost afectate, s-au dezvoltat într-un mod neobișnuit sau pentru că au carii sau determină infecţii ale gingiei. Toate aceste motive determină o extracție. Probabil crezi că operaţia va fi foarte dureroasă însă acest lucru nu este mereu valabil. Dificultatea extracției depinde de mai mulți factori determinanți.

În cazul în care nu vrei să scoţi măselele de minte crezând că le poţi utiliza sau salva, trebuie să menţionăm că nu sunt comune cazurile în care o coroană dentară să fie pusă pe acestea. Recomandarea generală este de a le scoate.

Diferența în structură osoasă

Dinţii sunt prinşi pe os, iar intensitatea durerii pe care o simți va fi diferită pentru fiecare dinte pur și simplu datorită variației naturale a osului care susţine fiecare dinte. Osul care susţine setul inferior de dinţi este mult mai puternic și mai dens. Pe de altă parte, osul care susține setul superior de dinţi nu este la fel de puternic sau dens. Nu este de mirare că extragerea măselelor de minte de pe maxilarul superior nu este la fel de dureroasă ca cea de pe maxilarul inferior.

Osteita alveolară

Osteita alveolară sau priza uscată este o afecțiune frecventă după o extracție a dinților și este extrem de dureroasă. Apariția afecțiunii este de 10 ori mai rară în cazurile de extracție a măselelor de minte de pe maxilarul superior. Există șanse de 20% de a suferi de această afecţiune în cazul extracţiilor de pe maxilarul inferior. Este greu de dovedit această informaţie cu statistici, însă extragerea măselelor de minte de pe maxilarul superior este mult mai probabil să fie mai puţin dureroasă.

Numărul de injecții

Extracţia măselelor de minte este evident o operație dureroasă; prin urmare, se folosesc mai multe anestezii pentru a amorţi zona de lucru. Măselele de minte de pe arcada superioară necesită două injecții ca o metodă standard și acestea sunt în general superficiale. Pe de altă parte, extragerea măselelor de minte de pe arcada inferioară necesită mai multe anestezii (5-7), iar aceste injecții sunt semnificativ mai profunde. Două dintre aceste injecții pătrund bine în mușchi, rezultând astfel o durere crescută după extracție.

Particulele alimentare pe care le consumi în perioada de după extracţia unei măsele de minte de pe arcada superioară trebuie să se supună și legilor gravitației. Particulele alimentare se acumulează în mod natural în golurile lăsate de o măsea de minte scoasă de pe arcada inferioară. Acest lucru nu se aplică măselelor de minte de pe arcada inferioară, unde există acumulări de resturi foarte limitate. Prin urmare, durerea post-extracție este mult mai mică pentru măselele de minte de pe arcada superioară. Prin urmare, te poţi relaxa dacă trebuie să îţi scoţi o măsea de pe arcada superioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here