implant-silicoane-operatie

Dupa ce au ales marimea si forma implanturilor, medicul si pacientul decid cum vor fi localizate. Exista mai multe metode posibile de plasare a implantului printr-o operatie de marire a sanilor, si anume: subglandular, subfascial, submuscular, metoda combinata.

Operatie de marire a sanilor – Tipuri

Subglandular. Implantul este plasat direct sub glanda mamara. Aceasta optiune este buna in cazurile in care glanda in sine are un volum suficient de mare, tesuturile sale si-au pastrat densitatea, iar pielea prezinta elasticitate. Tehnica este minim traumatica si iti va permite sa te recuperezi rapid, insa implantul in sine este adesea sesizat.

Subfascial. Buzunarul pentru implant este format sub fascia – membrana tesutului conjunctiv al muschiului pectoral. Tehnic, aceasta metoda poate fi considerata o varianta de implantare subglandulara. Medicii care executa operatii de marire a sanilor, vorbesc despre o mai buna fixare a implantului.

Submuscular. Implantul este plasat sub muschiul pectoral, care este astfel, separat de coaste si partial notat. Aceasta optiune este mai traumatica si necesita o recuperare lunga, dar implantul este aproape invizibil si fixat in siguranta. Cu aceasta metoda, contractura capsulara apare mai rar, deoarece tesutul muscular este mai tolerant la corpurile straine.

Metoda combinata. Partea superioara a implantului se afla sub muschiul pectoral, iar cea inferioara – sub glanda.

Ce metoda de operatie de marire a sanilor este de preferat, doar medicul o poate decide pe baza locatiei glandelor mamare, forma lor, starea pielii si a tesutului glandular, volumul si elasticitatea muschilor pectorali. Astfel de operatii de implant silicon Cluj se pot efectua la clinica Beauty Concept cu rezultate remarcabile si multe vedete autohtone trecute prin clinica lor.

Alegerea tipului de acces operational

Alegerea optiunii de acces chirurgical nu este doar localizarea cicatricii, ceea ce este cel mai ingrijorator pentru o pacienta, ci si cantitatea de traume chirurgicale si comoditatea chirurgului. Exista trei tipuri principale de acces operational:

Acces submamar. Incizia trece de-a lungul faldului sub san. Acest tip de operatie de marire a sanilor, este cea mai confortabila atat pentru medic, cat si pentru pacient, deoarece tesuturile sufera cele mai putine traume. Dezavantajul este pur cosmetic – cicatricea poate fi vizibila. Dar, la sase luni pana la un an de la operatie, se contopeste cu pielea. In aceasta faza, cicatricea poate fi eliminata cu ajutorul laserului.

Acces perialveolar. Incizia se face de-a lungul marginii areolei. Operatia este recomandabila atunci cand areola in sine este suficient de mare sau cand dimensiunea sa este chiar excesiva si este planificata reducerea acesteia. Daca ulterior pacienta incepe sa alapteze, este posibil sa faca mastita. Cicatricea insa, este aproape invizibila.

Acces axilar. Taietura este situata sub brat si, prin urmare, nu este vizibila – de fapt, aici se termina toate avantajele metodei. Acest tip de acces este traumatic pentru pacient, deoarece este afectat un volum mare de tesut si nu este convenabil pentru chirurgul care face operatia de marire a sanilor, deoarece acesta nu are  suficient spatiu pentru manipulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here