Sa presupunem ca va aflati in situatia de a instala un sistem de supraveghere video acasa sau la firma. Inainte de a trece la pasul urmator trebuie sa verificati pe piata ce tipuri de camere de supraveghere exista. Totodata, in functie de acest aspect aveti in vedere si locurile in care intentionati sa le amplasati. Dupa ce parcurgeti toti acesti pasi veti intelege ce tip de inregistrator aveti nevoie: DVR sau NVR. Cu toate ca exista o asemanare evidenta intre cele doua denumiri, ele functioneaza complet diferit. Sistemul de supraveghere pe care il veti instala depinde in totalitate de nevoile si asteptarile pe care le aveti, precum si de infrastructura cladirii.

DVR-urile sunt inregistratoare video digitale, solide, care si-au dovedit fiabilitatea si buna functionare de-a lungul anilor. Un DVR foloseste camere analogice sau camere HD conectate de regula prjn cablu coaxial. Spre deosebire de un NVR, DVR-ul nu ascunde nicio vulnerabilitate de sistem. Camerele de supraveghere analog sau HD sunt mult mai ieftine decat cele IP, ceea ce face intregul sistem mult mai accesibil. Cu toate acestea, camerele HD nu beneficiaza de anumite caracteristicile care se intalnesc la camerele IP. In primul rand nu pot fi controlate de la distanta individual, decat conectate la DVR. DVR-ul este cel care asigura legatura dintre sistem si utilizator, la distanta, prin internet.

Noile DVR-uri hibride sau pentabride asigura o combinatie intre DVR si NVR, in sensul in care pot fi conectate un numar de camere HD, cat si un numar de camere IP la acelasi XVR. In prezent majoritatea DVR-urilor indeplinesc aceasta functie. Cu toate acestea cei mai multi utilizatori prefera sa mearga pe varianta unui sistem unic.

DVR-ul are un numar finit de intrari video, prin urmare pot fi conectate la el un numar maxim de camere, in functie de capacitatea acestuia. Astfel exista DVR 4 canale, DVR 8 canale, 16 canale. Pe langa functia video, unele DVR-uri asigura si interfata RS-485 pentru camere cu functie PTZ. Integrati in sistemul video, alaturi de camere bullet si dome, camera PTZ de tip speed dome. Avand lentila varifocala motorizata si rotire pan/tilt obtineti rezultate si imagini surprinzatoare pe distante lungi.

NVR-ul se foloseste doar cu camere IP. Cu toate ca orice camere IP detine o adresa IP ce poate fi accesata individual, ea se poate conecta la un sistem de supraveghere cu NVR. Asadar o camera IP se poate accesa de la distanta fie direct, fie printr-un NVR. Conectarea la NVR se realizeaza prin cablu UTP, cablu de retea, CAT5, CAT6.

Prin urmare, indiferent ca sunteti plecat in delegatie, in concediu sau la restaurant puteti verifica ce se intampla in preajma casei sau a firmei direct de pe telefonul mobil. Acest lucru este valabil atat pentru sistemele cu DVR, cat si pentru cele cu NVR. Diferenta majora dintre un DVR si un NVR consta in lipsa celui dintai a caracteristicilor de analiza video. Sistemele IP, desi mai scumpe, au si avantaje suplimentare, necesare in cazuri specifice.

Pentru monitorizarea casei sau a afacerii este suficient un sistem video format din DVR si camere HD care vor indeplini exact cerintele de monitorizare si control de la distanta. Nu ezitati sa apelati la sfaturile specialistilor daca va aflati in dificultatea de a alege sistemul potrivit. In magazinul online www.1CCTV.ro veti regasi numeroase modele de DVR-uri si camere de supraveghere potrivite pentru orice sistem si buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here