Digital Craft

WordPress este una dintre cele mai utilizate platforme pentru site-uri de pe piata. Este flexibila, usor de folosit si de actualizat. Un mare avantaj este acela ca este optimizata pentru motoarele de cautare. WordPress are incluse numeroase teme si plugin-uri si cu toate ca usureaza mult munca detinatorilor de site-uri in ceea ce priveste partea tehnica, la fel ca multe alte lucruri necesita atentie zilnica si intretinere pentru a functiona cat mai bine, cu alte cuvinte este necesara partea de mentenanta site.

Back-up in mod regulat

Una dintre cele mai importante operatiuni pe care trebuie sa le faceti cand aveti un site pe wordpress este partea de back-up. Aceasta trebuie facuta constant. Cu toate ca prin back-up nu pastrati site-ul curat si la zi, ajuta daca ceva nu functioneaza bine pentru ca se poate trece imediat la versiunea anterioara.  Este recomandat ca backup-ul site-ului sa se faca o data pe luna. Pentru blog frecventa poate fi o data pe saptamana, in timp ce pentru site-urile corporate backup-ul este recomandat saptamanal. WordPress ofera o serie de plug-inuri care vor face un back-up automat si complet siteului.

Update-uri constante

Pentru intretinerea site-ului dezvoltat pe platforma WordPress sunt necesare update-uri permanente cu ultimele versiuni lansate pentru tema folosita si plugin-urile instalate. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati partea de administrare a platformei si sa vedeti care sunt acele functionaliati pentru care exista noi versiuni ce trebuie aduse la zi.

Stergerea plugin-urilor care nu sunt utilizate

Plugin-urile WordPress sunt o modalitate simpla si convenabila de a adauga cat mai multe functionalitati pe site. Insa atunci cand sunt instalate prea multe plugin-uri este posibil ca atat performantele cat si securitatea platformei sa aiba de suferit. Pentru a avea un site care functioneaza cat mai bine, este necesar sa eliminate toate plugin-urile care nu sunt utilizate.

Optimizarea bazei de date

Baza de date este locul in care este stocat tot continutul website-ului, anume articole, pagini, imagini, continut video, setari si multe altele. Pe masura ce site-ul creste si baza de date se mareste, iar acest lucru poate duce la scaderea vitezei de incarcare a paginilor. Pentru a imbunatati performantele site-ului, este necesara optimizarea bazei de date. Exista plugin-uri WordPress speciale cu ajutorul carora baza de date se poate optimiza.

Viteza optima pe site

Pentru a atrage mai multi vizitatori este foarte importanta viteza cu care se incarca paginile site-ului. Viteza site-ului afecteaza direct pozitia acestuia in motoarele de cautare. Google prefera site-urile care au o viteza mare de incarcare a paginilor, asadar este intotdeauna necesar sa urmariti viteza site-ului si sa imbunatatiti daca este nevoie.

Securitatea site-ului

Verificarea securitatii site-ului ar trebui sa se regaseasca pe lista de “to do” a fiecarei persoane care detine o astfel de platforma online. In acest fel, va asigurati ca site-ul functioneaza corespunzator si este protejat de virusi, malware si alte riscuri.

Actualizarea continutului

Continutul este o componenta importanta cand vine vorba de intretinerea unui site. Pentru a nu scadea traficul pe site si a mentine paginile acestuia in motoarele de cautare, continutul trebuie sa fie actualizat constant.

Optimizarea interna a site-ului

Pentru ca promovarea site-ului sa se realizeze si mai usor este important ca toate elementele de optimizare interna ale unei pagini web sa fie prezente. Pentru ca site-ul sa devina cat mai vizibil si cunoscut este important sa apelati la serviciile unei agetie web design

Catalin Jilavu de la Digital Craft a povestit mai multe despre munca din spatele dezvoltarii unui site, intr-un interviu despre wordpress.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here