Desi sunt din ce in ce mai populare sistemele de supraveghere IP, variantele analogice raman o optiune destul de buna pentru supravegherea unei locuinte sau a unui business mic. Motivele pentru a opta pentru un sistem analogic sunt convingatoare:

  • cost mic;
  • Constructie robusta;
  • montare usoara.

Din ce este compus un sistem de supraveghere analogic?

1. DVR. Este partea centrala a oricarui kit camere supraveghere. Acesta reprezinta o unitate centrala la care se conecteaza toate camerele de supraveghere achizitionate. Poti opta pentru o multime de variante de DVR-uri, alese in functie de marime, culoare, specificatii si materialele din care sunt construite. In general, alegerea DVR-ului o faci dupa ce ai o idee clara asupra numarului de camere pe care il va avea sistemul si asupra cerintelor pe care le ai de la el.

2. HDD. In orice DVR trebuie sa existe un HDD. Din pacate, acesta nu vine la pachet cu DVR-ul, ceea ce inseamna ca va trebui sa il achizitionezi separat. Opteaza pentru un HDD rapid si cat mai mare, construit special pentru stocarea video. Astfel, vei putea sa ai mereu un backup la toate imaginile filmate de camera si nu va trebui sa stai mereu sa stergi filmari vechi pentru a face fata altora noi. Exista o multime de HDD-uri foarte eficiente, cu capacitate de peste 1 TB, care te asigura de mii de ore de filmari;

3. Camere de supraveghere. Ai o multime de optiuni. Poti alege intre camere de supraveghere de interior, gandite in asa fel incat sa functioneze la temperaturi normale si sa ofere o claritate foarte buna a imaginii, sau camere de exterior, cu carcase rezistente la intemperii si la socuri fizice. De asemenea, ai de ales intre camere PTZ, camere de tip bullet, de tip dome sau sub forme diverse, in asa fel incat sa fie greu de observat. Atunci cand alegi camere ascunse in diverse alte obiecte, asigura-te ca stii foarte bine legislatia in vigoare.

4. Cabluri si surse de alimentare. Desi putina lume le acorda atentie, sunt foarte importante. Cablurile si sursele de alimentare pot decide calitatea imaginilor. Cel mai bine este sa optezi pentru alimentarea directa prin cablul de internet UTP, deoarece elimini nevoia unui numar mare de cabluri.

5. Monitor. Nu in ultimul rand, sistemul de supraveghere are nevoie de un monitor unde pot fi redate imaginile. Acesta nu trebuie sa fie extrem de scump, insa este recomandat sa aiba o rezolutie macar HD si sa fie dotat cu mufa VGA sau HDMI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here