Cati Cati Kw consuma o plita electrica

 

Când vorbim despre o plită electrică trebuie să facem o distincție. Dacă ați decis să înlocuiți bucătăria veche sau trebuie să vă mobilați noua casă, puteți cumpăra o plită ceramică sau cu inducție.

Prima, eleganta si in voga, este realizata dintr-unul dintre cele mai rezistente materiale la căldură: sticla-ceramică. Acest material are multe proprietăți și nu este deteriorat dacă este supus unor substanțe corozive.

Atat plitele electrice simple cat si cele cu inductie au un consum asemanator de pana la 1.5 KW pe ora. Consumul unei plite electrice este de 6 – 7 KW/ h, insa acest consum se inregistreaza doar daca sunt folosite toate cele 4 ochiuri ale plitei la putere maxima.

 Plitele electrice cu inductie au pana la 17 trepte de reglare a puterii, si automat ca si consumul de curent difera in functie de treapta la care folosit un anumit ochi al plitei. Cei mai multi considera ca plitele electrice cu inductie sunt mult mai rentabile decat plitele pe gaz, deoarece toate energia consumata se foloseste doar pentru incalzirea vasului. 

Plitele cu inductie au niste bobine electromagnetice ce creeaza un camp electromagnetic ce incalzeste doar vasele speciale folosite deasupra plitei. La plitele electrice simple nu exista acele bobine electromagnetice si sunt doar rezistente ce se incalzesc si genereaza caldura.

 Diferenta intre plitele electrice simple si cele cu inductie este acea ca la plitele cu inductie consumul de curent este mult mai mic pentru ca nu au loc pierderi si toata energia consumata este folosita pentru incalzirea vasului. O plita electrica cu inductie cu 4 ochiuri costa intre 1500 – 2000 de lei, insa sunt si plite mai mici la preturi incepand de la 200 – 300 lei. 

Si asa ajungem la problema care apare atunci cand trebuie sa alegem intre o plita electrica sau una pe gaz. Putem spune ca plita electrica nu economiseste multa energie pentru a evita facturile prea scumpe. O plita pe gaz consuma mai putin conbustibil si este chiar si mai ieftina.

Multi sustin, insa, despre curentul electric ca este mai stabil decat gazul. Modul de administrare a temperaturilor se face digital iar acesea sunt precise. Pe scurt, nu va impiedica nimeni sa lasati o oala “la scazut” in timp ce mergeti sa va faceti cumparaturile curente. La intoarcere, veti gasi totul in siguranta. 

Fiecare producător încearcă să crească competitivitatea produselor sale. Prin urmare, ei caută să reducă la minimum consumul de energie. De aceea este foarte important sa ne informam inainte de a face o achizitie, mai ales daca vrem sa facem alegerea perfecta.

Aer conditionat multisplit ofera performante superioare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here