externalizare IT
externalizare IT

Companiile de outsourcing ofera o gama larga de servicii, inclusiv intretinerea computerelor si a serverelor utilizate in companie. Freelancerii pot ajuta la imbunatatirea hardware-ului, software-ului, retelelor locale si a diverselor aplicatii de afaceri.

Datorita externalizarii IT, companiile si firmele vor putea sa pregateasca personalul pentru a lucra cu programe. Specialisti calificati vor explica inovatiile din infrastructura. Managerii vor putea, de asemenea, sa obtina explicatiile detaliate necesare ale activitatii noului software si ale functionalitatii sistemului.

Cei care inca mai pun la indoiala fezabilitatea si eficienta atragerii companiilor si specialistilor in externalizare IT ar trebui sa ia in considerare raportul cost-eficienta. Dupa cum se stie, administratorii de sistem sunt, de exemplu, specialisti destul de valorosi. Costul salariului lor, concediul medical, concediul de munca – toate acestea revin angajatorului. Si, de asemenea, trebuie luat in considerare costul platii primelor de asigurare si organizarea unui loc de munca pentru un specialist cu norma intreaga. In plus, atunci cand se lucreaza cu angajati cu norma intreaga, resursele de personal sunt “consumate”. Apeland la specialisti in externalizare IT, compania va plati specialistilor strict pentru orele lucrate, daca exista o nevoie reala si toate chestiunile legate de personal vor fi in zona responsabilitatii externalizatorului. Acesta este un exemplu al modului in care externalizarea poate salva pe managerii companiilor de cheltuieli inutile. Folosind un complex de servicii oferite de companiile de externalizare IT, poti optimiza si reduce costurile de mai multe ori.

Beneficiile externalizarii IT in domeniul tehnologiei informatiilor

Externalizarea este o modalitate excelenta de a asigura eficienta si functionalitatea maxima a companiilor si firmelor a caror activitate principala este tehnologia informatiei. Eficienta se realizeaza prin transferarea uneia dintre activitatile companiei, care nu este relevanta pentru client, unei alte organizatii care este specializata in acest scop.

Mituri si zvonuri despre externalizare IT

Multi vad externalizarea IT ca pe un serviciu riscant. Aceasta se bazeaza pe neincrederea companiilor terte. Adesea, conceptiile gresite apar din cauza miturilor care sunt raspandite pe internet de catre angajati, pentru a-si salva locurile de munca.

Mitul 1. Aparitia dependentei de contractor

Managerii care au nevoie de servicii de externalizare IT se tem sa contacteze o astfel de companie, deoarece ei prevad posibilitatea ca societatea lor sa devina dependenta de aceasta si sa o puna in pericol.

De fapt, o companie terta este interesata de executarea rapida a actiunilor specifice si de a lucra in conformitate cu planul si sarcina tehnica. In ceea ce priveste sprijinul, clientului nu ii va fi dificil sa transfere aceasta sarcina specialistilor sai, sa o angajeze sau sa o instruiasca sau sa o foloseasca numai atunci cand apare necesitatea.

Mitul 2. Scurgerea datelor importante

Cel mai obisnuit mit despre companiile care furnizeaza servicii de externalizare IT, este furtul de informatii in scopul vanzarii si distributiei. De fapt, statisticile arata ca personalul obisnuit admite mai des astfel de scurgeri, mai ales ca, contractorul garanteaza nedivulgarea in conformitate cu contractul si astfel, nu isi va risca statutul si reputatia.

Mitul 3. Cresterea costurilor

Initial, este posibila o crestere a costurilor, deoarece serviciile societatii pot fi furnizate cu plata anticipata partiala, pentru intreaga gama de lucrari. De fapt, astfel de plati se efectueaza din buget o data si contribuie in continuare la dezvoltarea companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here