A devenit deja o tradiţie ca mirilor (în special miresei) să li se aducă flori la nuntă. Gestul simbolizează dorinţa invitaţilor de a le crea amintiri frumose, de a le dori o viaţă colorată şi parfumată, similară buchetului de flori adus în dar.

Totuşi trebuie să recunoaştem că de regulă, florile oferite mirilor la nuntă, nu pot fi luate acasă, deoarece sunt prea multe. De cele mai multe ori, buchetele de nuntă rămân în restaurantul unde a fost dată petrecerea, iar ulterior aruncate de-a valma. Deşi atât invitaţii cât şi mirii înţeleg că este o risipă nejustificată de bani, puţini renunţă la această tradiţie care datează de secole.

Din fericire, există alternative originale la flori, care pot fi la fel de arătoase, parfumate şi chiar… gustoase.

Dacă vrei să impresionezi cu un cadou original de nuntă, poţi renunţa la banalul buchet de flori, în favoarea unui savuros buchet de… fructe. Acesta îşi păstrează prospeţimea până la o săptămână şi poate fi creat dintr-o gamă variată de fructe, de la cele de sezon la cele mai sofisticate fructe exotice.

Un alt buchet numai bun de… mâncat este cel de dulciuri. Spre deosebire de flori, buchetul delicios din ciocolată, caramele sau marmelade poate fi păstrat chiar şi o lună. Graţie imaginaţiei şi creativităţii designerilor de buchete gastronomice pot fi create cele mai diverse şi originale combinaţii, cum ar fi de exemplu, un buchet din fructe, ciocolată, macarons şi mentă.

De curând, cărțile au devenit şi ele o alternativă la florile specifice oricărui eveniment. Deşi dau foarte bine în poze, florile nu sunt practice, se ofilesc şi trebuie aruncate destul de repede. De aceea, multe cupluri aleg să ofere ca dar de nuntă cărţi.

A devenit un trend ca pe invitaţiile de nuntă să vedeţi scris: “Vă rugăm să aduceți cărți în loc de flori”. Este o idee fantastică ca odată cu temelia familiei pe care o pun mirii la nuntă, să fie pusă şi temelia unei biblioteci solide, de care se va bucura atât proaspăta familie cât şi generaţiile care vor urma. Mai ales că, spre deosebire de flori, o carte nu se ofileşte niciodată şi poţi reveni oricând la ea și, pe lângă toate poate să cultive calități ca independența, responsabilitatea, curajul ș.a. Frumos împachetată, o carte devine cadoul perfect la nuntă şi va rămâne o amintire plăcută pentru mult timp.

La alegerea cărților pentru miri, ai o varietate imensă de opţiuni, de la cărți pentru creșterea copiilor, la romane, nuvele, volume de poezii, cărți de dezvoltare personală sau cărţi de bucate. Orice volum este binevenit în casa împătimiţilor de lectură. În cazul în care ştiţi că mirii preferă vacanţele în diferite ţări ale lumii, un ghid de călătorie este darul perfect pentru ei.

Jucăriile – o altă opţiune cu care pot fi înlocuite banalele buchete de nuntă. Unii miri specifică în invitaţiile de nuntă ca în locul florilor, invitaţii să le aducă jucării de pluş, sau alte obiecte drăguţe pentru copii. Intenţia mirilor este una nobilă, întrucât după petrecere jucăriile sunt adunate şi duse la orfelinate sau case de copii pentru a le face o bucurie micuţilor de acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here