Ornamentele decorative sunt foarte utile pentru a finisa decoratiile si designul spatiului in care locuim, muncim sau ne relaxam. Foarte convenabile ca pret, ele vin sa aduca un plus de culoare si eleganta oricarui decor. Astfel, oricine ar trebui sa investeasca in ornamente decorative ca plante si ghivece cu flori artificiale, fructe si legume din poliestiren, fluturi decorativi din plastic sau din material textil cu magneti sau cu alt sistem de fixare, etc.

 

De ce sa folosim ornamente decorative

Daca le vom alege cu atentie si vom incerca sa le armonizam cat mai bine cu decorul, ornamentele decorative nu numai ca ofera un aer proaspat, dar creeaza si un aspect final deosebit. Astfel, un aranjament floral caruia ii atasam un ornament decorativ in forma de flutute, va deveni cu mult mai atragator si mai vesel, iar o bucatarie pe a carei masa am amplasat un superb ghiveci cu flori artificiale, sau un cos cu fructe sau legume artificiale va prinde brusc viata!

 

Folosirea ghivecelor cu flori artificiale ca ornamente decorative

Pentru un plus de prospetime si culoare, oricine ar trebui sa investeasca in ghivece cu plante artificiale simple, atat pentru a decora un spatiu de locuit, cat si pentru un spatiu de lucru. Cu cat ghiveciul este mai mare si mai de calitate, cu atat ornamentele decorative florale sunt mai atragatoare, fiind potrivite pentru a infrumuseta orice camera sau spatiu. Pentru un plus de eleganta, aceste ornamente decorative se pot plasa in pereche in dreptul intrarilor, a usilor, pe terase sau in gradini.

In prezent, ghivecele cu flori artificiale sunt utilizate pe scara larga in restaurante, hoteluri, mall-uri sau magazine, fiind considerate de designeri ornamente decorative foarte convenabile. Ele sunt ieftine, nu se deterioreaza, se intretin foarte usor, nu provoaca alergii – deci plangeri din partea clientilor – si sunt si foarte rezistente. In plus, datorita materialelor din care sunt realizate, florile artificiale sunt foarte asemenatoare florilor naturale.

 

Folosirea fluturilor multicolori in diverse aranjamente

Decorurile pe baza de fluturi sunt foarte populare in ultima vreme. Acestia se utilizeaza in aranjamente florale, pentru a decora ramele tablourilor, pentru a infrumuseta diverse obiecte decorative lucrate manual, pentru a completa zugraveala, etc. Cand vine vorba despre utilizarea fluturilor ca obiecte decorative, imaginatia este singura limita!

Lucru cu fluturii necesita o atentie speciala pentru aranjarea aripilor care nu trebuie deteriorate si necesita o simetrie perfecta. Pentru ca aripile fluturilor sa nu se decoloreze si aranjamentul sa isi pastreze frumusetea, se recomanda, pe cat posibil, reducerea expunerii la lumina soarelui.

Daca va intereseaza completarea unei zugraveli prin aplicarea unui roi de fluturi multicolori, veti avea nevoie de un pistol de lipit cu adeziv sub forma de bagheta de plastic – este cel mai eficient. Astfel, pentru a aduce un plus de culoarea unei camere pentru o fetita, puteti sa va jucati cu fluturii roz si bleu! Mai mult, pentru un plus de magie, puteti folosi ca ornament decorativ si pulberea cu sclipici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here