Invatarea copiilor despre importanta ingrijirii mediului este o experienta importanta a maturizarii copilului. Le ofera abilitati in ceea ce priveste respectul, empatia, rabdarea, responsabilitatea si ii invata despre consecintele actiunilor lor. Dar, de asemenea, ii invata lectii valoroase despre durabilitate si modul in care vrem vom lasa lumea pentru generatiile viitoare.  

Aruncarea materialelor plastice, a cutiilor si a hartiei in recipientul de reciclare este mai mult usor decat sortarea reciclabilelor. Este de a invata tinerii despre economisirea de bani, aratandu-le cum pot evita deseurile.

Copiii invata, de asemenea, despre conservarea energiei si economisirea resurselor, prin reciclare. Materialele ce se pot recicla se pot folosi la fabricarea diverselor obiecte utile in casa sau chiar jucarii. In acest sens, copiii invata, de asemenea, ca atunci cand recicleaza ziare, hartia se va intoarce intr-un mediu din care vor iesi materiale similare.

Atunci cand tinerii stiu ca lucrurile pe care le folosesc pot deveni alte lucruri utile, le poate oferi un stimulent mai bun de a dori sa recicleze. Cine nu ar vrea sa faca parte din asemenea schimbari?

Invatandu-i pe tinerii tai pericolul ca gunoiul sa ajunga intr-un depozit de deseuri este o modalitate excelenta de a dezvolta o intelegere a ecosistemului si cat de pretios este pamantul. Vorbind cu ei despre pericolele poluarii pe mare si in depozitele de deseuri le va arata importanta reciclarii. In conformitate cu about.com, folosim aproximativ 1,6 milioane de barili de petrol in fiecare an, doar pentru a produce sticle de plastic! Si plasticul poate dura pana la 1000 de ani pentru a se descompune in depozitele de deseuri.

Odata ce copiii invata sa recicleze acasa, vor putea sa-i inveti si pe ceilalti despre acest obicei si sa se asigure ca oamenii sorteaza reciclabile la scoala, la cluburile lor sportive sau cand sunt in vizita la cineva. Un viitor durabil depinde de ceea ce facem astazi, iar obiceiurile bune pot deveni a doua natura.

Puteti sa-i implicati in diverse activitati ce i-ar stimula sa-si faca obiceiul de reciclare, precum:

Stabilirea sarcinilor de reciclare

  • Lasa-i sa se duca la magazinele unde pot sorta materialele.
  • Decorati recipientele in diferite culori pentru fiecare categorie de reciclare
  • Isi pot dona hainele si jucariile vechi, in loc sa le arunce
  • Sa prelucreze diverse materiale in jucarii sau obiecte
  • Sa citeasca carti despre reciclare

Invatarea prin exemplu este una dintre cele mai importante modalitati de a descoperi importanta reciclarii. Cand parintii, profesorii si conducatorii arata obiceiuri bune copiilor, acestia ii imita.

Tinerii din ziua de azi sunt conectati mai tot timpul la bloggeri, vloggeri. Le puteti recomanda website-urile in care se promoveaza reciclarea. Un blog tatic care stie cat de important este sa-ti inveti copilul sa recicleze. Creatorii de continut din din mediul online, au ma multa influenteza decat credem. Pana la urma si noi ca parinti, ne-am adaptat si am ales un blog parenting pentru a ne putea sfatui cu alte comunitati de parinti.

Felul in care vor invata despre importanta reciclarii, va crea o lume durabila in care se poate trai mai sanatos. Ei vor avea o apreciere mai mare pentru modul in care lucrurile functioneaza si o mai buna intelegere a ecosistemului nostru pretios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here