Compania Analko Aluminium Industry SRL  ofera servicii de debitare tabla CNC , care necesita o prelucrare fina cu o calitate excelenta uniforma, eliminand costurile asociate cu operatiile secundare. Masina moderna de inalta calitate pentru taierea cu plasma CNC a placilor metalice, permite debitarea foii de tabla  de pana la 50 mm grosime, diferite tipuri de metale de la feroase la neferoase, inclusiv a otelului inoxidabil si titan, dimensiunea foii taiate putand fi 1500×3000 mm. Debitarea cu plasma poate cea mai eficienta metoda de taiere termica a metalului. Decuparea cu plasma nu este inferioara calitatii la taierea cu laser, dar depaseste indicatorii economici. Decuparea cu plasma este deosebit de eficienta daca ai nevoie de o grosime minima de taiere. Tehnologia taierii cu plasma a foilor de tabla zincata sau din aluminiu este cea mai eficienta si mai economica atunci cand se lucreaza la taierea preliminara a unei game largi de metale, cu o grosime de pana la 50 mm.

Principalele avantaje ale tehnologiei de taiere cu plasma

Din punct de vedere calitativ, serviciul de debitare tabla CNC, ofera o mai mare siguranta la locul de munca, nefiind nevoie sa se utilizeze butelii de gaze explozive. De asemenea, ofera o eficienta economica, taierea de inalta calitate a materialelor din aluminiu, cupru, titan, metale si aliaje neferoase, otel inoxidabil, otel slab. In ceea ce priveste viteza, superioritatea debitarii CNC, este esentiala atunci cand se lucreaza cu produse metalice cu o grosime de pana la 30 mm. Compania Analko Aluminium Industry SRL  dispune de o gama larga de echipamente cu capacitati de automatizare.

Astazi, instalatiile de debitare cu plasma sunt prezentate pe piata, proiectate sa lucreze intr-o gama larga de curenti de la 50 la 400 A. Prin urmare, aceasta tehnica asigura in mod eficient o taiere de inalta calitate a metalelor in gama de grosimi de la 2 mm la 10 cm. Dispozitivele de mare viteza, dar si dispozitivele cu control numeric software (CNC), sunt utilizate pe scara larga pentru tehnici de taiere. Debitarea CNC, nu este numai de inalta calitate, ci, de asemenea, ofera o serie de avantaje majore. Productia de confectii metalice  in domeniul constructiilor si ingineriei, precum si in alte zone, este cea mai promitatoare tehnologie. Tehnologia  taierii cu plasma nu numai ca ofera viteze mari de lucru, calitative, ci asigura si o precizie ridicata a taierii.

Principiul functionarii tehnicii debitarii CNC

In zona de taiere, metalul este topit local si suflat cu ajutorul unui curent de arc electric comprimat cu aer. Topirea reala a metalului are loc la temperaturi cuprinse intre 15 si 20 mii grade C, furnizate de arcul electric. Datorita compresiei de aer a arcului, se asigura o concentratie ridicata in zona de taiere.

Aceasta caracteristica a taierii cu aer-plasma, defineste si ofera o latime mica de taiere. Astfel, latimea taierii nu depaseste 2,5 mm cu o latime a piesei de 2 cm. De asemenea, aceasta tehnologie asigura implementarea schemelor de taiere pentru structuri metalice sudate ,  fara prelucrari ulterioare. Posibilitatea acestui lucru este determinata de buna calitate a marginilor obtinute prin taierea cu plasma aeriana, absenta ruperii, a sparturilor si a deformarilor. Nu se garanteaza nicio deformare pentru foile de tabla de grosime mica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here