Saptamana viitoare, consilierii generali ai Primariei Capitalei ar urma sa decida daca sunt de acord cu furnizarea de Internet Wi-fi gratuit in Bucuresti. Pe ordinea de zi a Consiliul General al Primariei figureaza un proiect care prevede asa ceva, fara insa a mentiona si costurile sau modalitatile de implementare a aunui asemenea proiect ambitios.

Proiectul de hotarare prevede, in schimb, ca furnizarea de Wi-fi gratuit in Capitala ar contribui la indeplinirea obiectivelor pe care si le-a asumat Guvernul in 2015 prin Strategia nationala privind Agenda Digitala pentru Romania 2020. Mai exact, in document se prevede ca:

“Guvernul Romaniei a aprobat, prin HG nr. 245/7 aprilie 2015, Strategia nationala privind Agenda Digitala pentru Romania 2020. Documentul preia si adapteaza la situatia tarii noastre elementele Agendei Digitale pentru Europa, una dintre cele sapte initiative pilot ale Strategiei Europa 2020. (…)

Pentru a veni in intampinarea obiectivelor Strategiei nationale de informatizare si Actiunilor propuse in cadrul Planului de actiuni comune – Agenda Digitala, municipiul Bucuresti isi propune sa realizeze proiectul Wi-fi in Bucuresti, care sa asigure acces gratuit la internet in Bucuresti”, se arata in proiectul de hotarare.

Nu sunt oferite multe detalii in document, insa municipalitatea precizeaza ca acesta urmareste promovarea obiectivelor din Capitala, asigurarea accesului rapid al cetatenilor si organizatiilor la informatii si la serviciile publice elctronice, imbunatatirea accesului la internet prin cresterea gradului de acoperire a retelelor de comunicatii electronice de mare viteza in banda larga si cresterea gradului de utilizare a internetului.

In ceea ce priveste Strategia nationala privind Agenda Digitala pentru Romania 2020 adoptata in urma cu trei ani de Guvernul de atunci, aceasta cuprinde o parte dintre obiectivele stabilite de Agenda Digitala Europeana, adaptate in contextul din tara noastra.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here